Gå til sidens hovedinnhold

Kidmans personlighetsforstyrrelse

Et lite bryllup med familien blir alt annet enn enkelt.

Margot at the Wedding – USA 2007. Regi: Noah Baumbach. Med: Nicole Kidman, Jack Black, Jennifer Jason Leigh, Zane Pais, Flora Cross og Ciarán Hinds.

Små og store problemer lurer i bakgrunnen i dagene før Pauline og Malcolm skal gifte seg. At naboen vil de skal felle treet som de skal gifte seg under, er egentlig det minste problemet de har.

Det er særlig forfatteren Margot som skaper mest problemer for sine nærmeste. Hun har et anstrengt forhold til søsteren som skal gifte seg og hun gjør ikke livet særlig lett for sønnen Claude.

Til tider virker damen svært syk, og da er det store personlighetsproblemer som påvirker alle rundt henne. Nicole Kidman passer veldig godt i rollen som den vakre og vellykka forfatteren, som sliter litt med å få orden på seg selv. Hennes motstridende meldinger til sønnen gjør henne nesten til en tragisk figur, og enkelte kommentarer til den veslevoksne gutten er direkte ondskapsfull.

LES ALLE FILMANMELDELSENE HER

Denne blandingen av kjærlighet, humor, forvirring og hat gjør filmen til Noah Baumbach til en passelig følelsesladet opplevelse. Komplikasjonene som oppstår er godt skrevet og blottlegger karakterene slik at personligheten også kommer godt frem. Denne filmen er en fin oppfølger til «The Squid and the Whale» som kom i 2005.

Mye av den menneskelige humoren får vi her presentert gjennom komikeren Jack Black (Malcolm). Han har fortsatt litt uferdig som karakterskuespiller, men innsatsen står til bestått ved siden av stor navn som nevnte Kidman og Jennifer Jason Leigh (Pauline).

På en måte løfter han opp historien gjennom sin komiske tilstedeværelse. For et anstrengt familieforhold alene kan bli ganske kjedsommelig i lengden.

235700

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken