HTML EMBED

Skytespillene i «Killzone»-serien er Sonys svar på Microsofts «Halo» og toeren er blant de beste spillene til Playstation 3. I tillegg til å være ekstremt vellaget, skiller det seg fra konkurrentene gjennom et litt lavere tempo og en mer brutal, mørk og skitten stil.

Lite nytt

Nå er det snart klart for oppfølgeren, «Killzone 3» skal etter planen slippes i februar, og vi har spilt gjennom første brett. Historien begynner der hvor forgjengeren slapp og du tar igjen kontroll over supersoldaten Sev, som fortsatt er på jakt etter de onde Helghast.

Siden vi bare har fått spilt gjennom ett brett, kan vi ikke si noe særlig om historien. Noe vi derimot kan si noe om er spillet, og ting tyder på at utviklerne Guerilla var fornøyde med «Killzone 2». Bortsett fra en litt raskere kontroll, mer brutale nærkamper og vassere grafikk, la vi ikke merke til noe særlig nytt.

Intense kamper

Heldigvis er ikke det nødvendigvis negativt, selve spillet var like underholdende og intenst som forgjengeren. «Killzone 3» begynner i skyttergravene på planeten Helghan og serverer den ene strålende skuddvekslingen etter den andre.

Våpnene er tilfredsstillende, fiendene smarte og varierte (de kommer nå blant annet i en flammekastervariant), og i motsetning til i en del andre spill får du følelsen av at det du gjør har noe å si. Du løper ikke bare mellom usynlige grenser som setter i gang ulike hendelser.

Spektakulære fiender

I tillegg er det ting som tyder på at «Killzone 3» kommer til å by mer spektakulære slag enn forgjengeren. Brettet vi spilte huser en enorm firbeint fiende ved navn MAWLR, som det skal mye til for å ta rotta på, og vi har visstnok mer slikt i vente.

Hvis du liker å spille sammen med andre, kommer du til å sette pris på nyhetene om at utviklerne har implementert en samarbeidsmodus. «Killzone 3» støtter også 3DTV og Move-kontrollen. Sistnevnte fungerer overraskende bra, men jeg føler meg trygg på at i hvert fall jeg kommer til å holde meg til den tradisjonelle håndkontrollen.

Verdt å glede seg

Alt i alt ser «Killzone 3» ut til å bli et spill som stort sett byr på mer av det samme, men forgjengeren tatt i betraktning er ikke det veldig negativt. Hvis du er sulten på et nytt skytespill til PS3, liker solide spilloppevelser eller er fan av serien, kan du trygt begynne å glede deg.

3308