Side3 publiserte mandag en artikkel med ti ting du ikke visste om Kim Jong-il. Blant annet ble han født under to regnbuer samtidig som en sterk stjerne lyste opp himmelen. Han er dessuten et moteikon verden over, mannen som oppfant hamburgeren og dessuten verdens beste golfer noen sinne.

I 1994 ble det rapportert at Kim «Tiger Woods» Jong-il hadde 38 under par på en 18 hulls golfbane. Denne golfrunden inkluderte fem hole-in-ones og var 25 slag bedre enn det som til da var verdens beste runde. Ikke bare det, gullrunden var dessuten Jong-ils debut på golfbanen.

Disse utrolige «faktaene» er tankefostre unnfanget av Nord-Koreas omfattende propagandaminesteri. Nedenfor har vi samlet flere påstander nordkoreanerne får servert om sin avdøde tyrann, men vi har først og fremst sett på en del opplysninger om diktatoren som skal være sanne.

De virkelige fakta gjør ikke mannen mindre sprø ...

Han elsket vannsklier

Satelittbilder av Kim Jong-ils mange palass, han hadde minst 17, viser en mann som var gal etter vannsklier. Som du kan se på Google Maps-kartet nedenfor var det ikke småsklier det var snakk om heller, men gigantiske konstruksjoner med svinger selv ingen norske barn tør å drømme om.

HTML EMBED

Han var redd for å fly

Denne er kanskje ikke så uvanlig, men konsekvensen blir omfattende når du leder et land. Når han skulle ut på lengre reiser, var det alltid i private, armerte tog. Det var til slutt et slikt tog han døde i, lørdag 17. desember 2011. Også Jong-ils far, Kim Il-sung, led av flyskrekk.

Han kidnappet to regissører og gjenskapte «Godzilla»

Det høres kanskje utrolig ut, men dette er ikke tull. Nord-Koreas avdøde leder var en filmentusiast av rang. Han skal ha hatt mer enn 20.000 filmer i samlingen sin og skrev på begynnelsen av 70-tallet en egen bok om filmkunsten. Boken ble selvsagt en bibel for nordkoreanske filmskapere.

Kim Jong-il var likevel ikke fornøyd med landets produksjon, og kidnappet i 1978 den kjente regissøren Shin Sang Ok og hans tidligere kone, skuespiller og også filmskaper Choi Eun Hee. De to skulle være den fremtidige diktatorens propaganda-trumfkort, og ble tvunget til å lage en ny versjon av filmen «Godzilla». Resultatet var den ekstremt Nord-Korea-vennlige filmen «Pulgasari».

Filmen dukket først opp etter at Shin Sang Ok og Choi Eun Hee ble tvunget til å gifte seg med hverandre igjen, i 1983. Da hadde de tilbragt flere år i arbeidsleirer. Paret lyktes til slutt i å rømme på en tur til Wien.

HTML EMBED

Han tvang kvinner til kosmetiske operasjoner

Ifølge denne rapporten, tvang Kim Jong-il kvinner som jobbet på restauranter som ble besøkt av utlendinger til å ta kosmetiske operasjoner for å fremstå som mer vestlig i utseendet.

Han mistenkes for drapet på sin lillebror

Kims lillebror Kim Shu-ra druknet i familiens svømmebasseng i Pyongyang da han var fem. Rapporter fra Sovjetunionen på den tiden antydet at det var Kim Jong-il som var skyldig i dødsfallet.

LES OGSÅ:

Han hadde 2000 «gledeskvinner»

Som øverste statsleder hadde Kim Jong-il ubegrenset tilgang til arbeiderpartiets Gippeumjo - en brigade av rundt 2000 kvinner mellom 18 og 25 hvis oppgave er å sørge for sex, nytelse og underholdning for partiets øverste ledere, deres familie og fornemme gjester.

Les mer om Kim Jong-ils gledeskvinner her.

Han var besatt av ris

Både tidligere livvakt, Lee Young Kuk, og diktatorens første kone, Lee Young Nam, har forklart at Kim Jong-il var fullstendig besatt av ris. Kildene forteller at han hadde egne ansatte som undersøkte hvert eneste riskorn han spiste for å forsikre seg om at de tilfredsstilte hans krav til lengde, vekt og farge.

Han var en internettekspert

Mens resten av landets innbyggere ikke fikk bruke mobiltelefoner eller internett fritt, anså Kim Jong-il seg som en internettekspert. Det fortalte han i alle fall til Sør-Koreas president i 2007. Han hadde imidlertid ingen planer om å la folket få del i de samme gledene.

- Det er greit at industriområder har internett, men det blir problemer dersom andre regioner skal koble seg til, uttalte han, ifølge Huffington Post.

Han elsket esel- og hundekjøtt

Ifølge flere kokker som skal ha jobbet for den døde diktatoren, utviklet mannen smak for franske viner og hummer. Men han gikk heller ikke av veien for å gafle i seg hunde- og eselkjøtt.

Han gikk aldri på do

Ifølge den offisielle biografien til Kim Jong-il, nå fjernet fra landets offisielle nettside, gikk «Den elskede leder» aldri på do. Det trengte han rett og slett ikke.

Han hersket over været

Ifølge Huffington Post satt Kim Jong-il ut rykter om, og folket trodde, at han kunne kontrollere været. Blant annet kunne han få det til å regne på kommando, avhengig av humøret hans.

LES MER: