Skilsmisser kan som kjent være ganske stygge saker, men dette påståtte samlivsbruddet i Kina stiller i særklasse.

Historien går som følger:

Den kinesiske mannen Jian Feng skal ha vært lykkelig gift med sin kone. Kjærligheten blomstret og paret ble foreldre til en liten jente.

Det var da problemene startet.

«Ubeskrivelig stygg»

Jian Feng syntes nemlig at datteren var «ubeskrivelig stygg».

- Jeg giftet meg av kjærlighet, men vi begynte å få problemer straks etter vår første datter kom til verden. Hun var ubeskrivelig stygg, jeg ble forferdet av synet, forteller mannen ifølge International Business Times.

Barnet liknet heller ikke på noen av foreldrene, og følgelig antok mannen at hun ikke kunne være hans. Han anklaget kona for å ha vært utro.

Betraktelig forandret

Men det viste seg at kona slett ikke hadde vært utro.

Hun hadde imidlertid brukt nærmere 600.000 kroner på plastiske operasjoner for å forbedre utseendet sitt. Forandringen var betraktelig, og kona hadde holdt operasjonene skjult for ektemannen.

Det likte Feng særs dårlig, og saksøkte kona.

Den kinesiske dommeret sympatiserte åpenbart med mannen. Han vant i retten og ble tilkjent i overkant av 700.000 kroner. Årsaken var at han hadde giftet seg med kvinnen på falske premisser. Ærlighet varer altså ikke alltid lengst ...

Er det sant?

Kildene til historien er mange, og er referert av aviser over hele verden, som Daily Mail, Huffington Post og Courier Mail, i slutten av oktober 2012.

Det sås imidlertid tvil om hvorvidt historien er ekte eller bare en vandrehistorie. Saken omtales i dette diskusjonsforumet fra september 2006, og er utvilsomt ikke en nyhet. Ifølge forumbrukeren er kilden Hong Kong-utgaven av avisen China Daily. Det er imidlertid ingen lenker å oppdrive som kan bekrefte historien.

Men historien går enda lenger tilbake.

Den brukergenererte nyhetsstrømmen fra Press Association (PA), Ananova.com, omtalte saken i 2004. Dessverre er nettsiden lagt ned, men deler av saken er referert på forumet til Snopes.com i mai 2004. Artikkelen er også tilgjengelig via nettarkivet web.archive.org.

Ananova oppgir kilden til å være The Heilongjiang Morning Post.

Der blir imidlertid sporet kaldt. Skriv gjerne i kommentarfeltet nedenfor dersom du kan sannsynliggjøre at historien er ekte - eller falsk.