Gå til sidens hovedinnhold

Slutt på kinderegg?

Tyske politikere hevder at den berømte overraskelses-sjokoladen kinderegg er helsefarlig for barn. Nå vil de stoppe produksjonen og gjøre egget om til historie.

(YEYE): Snart kan det hende at det blir stopp på produksjonen av kinderegg.

Nå kan det bli slutt på kinderegg
De er elsket av både barn og voksne: Sjokolade- egg med et overraskelsesleketøy. Men nå kan det bli slutt på det. Tyske politikere vil nemlig ha en streng separasjon mellom mat og leketøy. Hvorfor? Fordi det skal være en altfor høy sikkerhetsrisiko.

Overraskelse laget av plastikk
20 gram med deilig melkesjokolade og i hvert syvende egg skjuler det seg en overraskelse laget av plastikk: Smurfer, Turtles eller Simpsons. Den klassiske sjokolade- leketøyet fra firmaet Ferrero, kom for første gang ut i 1974, men nå blir den truet av tyske politikere.

Cornflakes blir også forbudt
Barnekommisjonen fra det tyske Parlamentet, vil ha en grundig sjekk på sikkerhets- og sunnhetsrisikoer for barn i dagliglivet. Ved siden av kinderegg, finner vi også Cornflakes som en farlig risiko for unger. Lekene man får fra Cornflakespakker skal også være helsetruende for barn.

- Barn klarer ikke å skille mellom leketøy og næringsmidler, sier Miriam Gruß fra den tyske barnekommisjonen.

Liker det dårlig
Godterifirmaet Ferrero fra Frankfurt, som hvert år selger millioner av kinderegg, reagerer sterkt på det nye forslaget fra Parlamentet i Tyskland.

- Det fins ingen beviser på at det oppstår en høyere fare gjennom kombinasjonen av leketøy og næringsmidler, informerer pressetaleren Elise Glaab. Og påpeker om kinderegg:

- Leketøyet i kinderegg blir separert fra sjokoladen gjennom en kapsel.

Har de tyske politikerne fra barnekommisjonen rett? Er kinderegg helsefarlig for små barn? Kommenter under saken.

(Kilde: welt.de)

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Kommentarer til denne saken