Gå til sidens hovedinnhold

Elevene inviteres på kino

Tirsdag 3.februar åpnes 60 kinosaler for flere tusen filmlystne skoleelever.

(BIIPMAG): Det er igjen duket for «Den store skolekinodagen», en absolutt skoledagfavoritt blant mange elever. Tanken bak prosjektet er å rette fokus mot viktigheten av skolekino.

I år er det 60 ulike kinoer som åpner sine dører for skoleelevene. Kinoene er godt spredt rundt om i landet, fra Nordkapp i nord til Grimstad i sør.

Variert filmtilbud
De ulike kinoene kommer til å vise sitt unge publikum en rekke filmer i ulike sjangre og fra ulike tidsperioder. Det eneste alle filmene har til felles er at det er knyttet et pedagogisk opplegg til filmen slik at elevene kan bruke opplegget både før og etter de har sett filmen.

Flere steder har elevene også mulighet til å delta på filmkurs, animasjonsverksteder og møte filmskapere. Det er derfor stor grunn til å glede seg for mange!

«Den store skolekinodagen» tilbys til elever på grunnskolen og videregående skoler. I tillegg vil noen kommuner tilby alle sine elever kinodag.

Skolefilmfestival
3.februar kommer flere tusen norske skoleelever til å innta kinosalene:

-Lengst mot nord arrangerer Nordkapp kino den omfattende skolefilmfestivalen Honnywood, hvor alle kommunens elever er med. I hovedstaden har også Oslo kino satset spesielt i år. Hele 5000 elever vil nyte godt av denne spesielle skoledagen, noe som er en gigantisk økning på hele 1000 prosent fra i fjor, forteller barnefilmrådgiver Tonje Hardersen i Film&Kino i en pressemelding.

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her.

Kommentarer til denne saken