(Biipmag.no): Du har kanskje prøvd å snike deg inn på en film med 18-årsgrense før. Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) vil la deg slippe å måtte snike; de vil fjerne aldersgrensen på norske kinofilmer.

Bør det være aldersgrenser på filmer? Si din mening i bunn av saken!

- Tenåringer må bestemme selv
FpU-formann Ove Vanebo mener det er feil at myndighetene skal avgjøre hva tenåringer skal få se på kino. I dag er det Medietilsynet som avgjør hvilken aldersgrense de ulike filmene får.

LES OGSÅ: Rekordsommer på kino

- Vi mener det er helt galt at staten skal bestemme hva man skal få se på kino. Derfor vil vi la foreldrene ha ansvaret for hva tenåringene får se på kino, sier Vanebo.

Vanebo mener foreldre er fullt ut i stand til å vurdere hva deres barn skal se på kino. I dag har foreldre en mulighet til å ta med barna på filmer dersom aldersgrensen ikke er mer enn tre år over barnets alder. Det gjelder derimot ikke på filmer med 18-årsgrense.

LES OGSÅ: Vil forby popcorn på kino

- Men bør ikke små barn uansett ha en beskyttelse mot voldsfilmer?

- Jo, og derfor ønsker vi en nedre grense som fastsettes av myndighetene. Men vi må ha mer forskning på dette området før vi kan svare på hvilken alder grensen bør gå ved, sier han.

Skal beskytte mot påvirkning
På Medietilsynets nettsider finner man begrunnelsen for sensurordningen.

SE VIDEO: Her er høstens største filmgodbiter

- I Norge er det forhåndskontroll av filmer som skal vises for personer under 18 år. Hensikten med dette er å beskytte barn og unge mot skadelig påvirkning fra levende bilder. Medietilsynets setter aldersgrense på filmer som skal vises i næring; det vil i praksis si filmer som skal vises på kino, står det på sidene.

Men Vanebo mener det er foreldrene som må ha ansvaret.

- Foreldrene må ta ansvar for hva deres barn ser på kino, mener han.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her!

Bør det være aldersgrenser på kinoen? Si din mening under!