Gå til sidens hovedinnhold

Sexy Angelina søker deg

Angelina Jolie tar James McAvoy under sine actionvinger, men får konkurranse av norske filmer.

(SIDE2): Kinohøsten er over oss og ikke mindre enn seks filmer har premiere denne uken.

To av dem er norske. Både «99 % Ærlig» og «De gales hus» ble vist under årets filmfestival i Haugesund, men nå er de klar for et større publikum.

Den første handler om gruppa Forente Minoriteter som ikke bare nå har gått fra TV («Glatte gater») til film, men som også slipper sin egen plate førstkommende torsdag.

De fire ungdommene i Rune Denstad Langlos film tar som mål av seg å vise nordmenn et litt annet bilde av innvandrerungdom.

Kronprins Haakon:- Jeg lærte noen nye gloser
Forente Minoriteter:- Filmen kan fjerne fordommer

SE VIDEO AV 99 % ÆRLIG

HTML EMBED
video_embed(10909,1);

Eva Isaksen og Karin Fossum har opparbeidet seg et nært tillitsforhold etter dramatiseringene av Sejer-krimbøkene for TV.

Nå har Isaksen tatt for seg Fossums frittstående roman «De gales hus» som handler om livet på en psykiatrisk institusjon, sett gjennom Ingrid Bolsø Berdals Ainas øyne.

Les også:Hårfine grenser mot galskap

SE VIDEO AV DE GALES HUS

HTML EMBED
video_embed(10910,1);

Angelina Jolie har sagt at hun trengte «noe annet» mellom de dramatiske filmene «A Mighty Heart», «The Changeling» og morens død. Løsningen ble actionfilmen «Wanted» der Jolie blir den hete læreren til James McAvoy som intetanende har råtasskrefter han ikke visste om.

SE VIDEO FRA WANTED

HTML EMBED
video_embed(10718,1);

SE VÅR EKSKLUSIVE SJU MINUTTERS BILJAKT FRA WANTED

HTML EMBED
video_embed(10750,1);

HAM III blir den nyeste rekrutten til et lag av godt trente verdensrom-sjimpanser.Sammen med sine venner reiser han til det ytre verdensrom der sterke romeventyr venter.

SE VIDEO AV SPACE CHIMPS

HTML EMBED
video_embed(10911,1);

Den svenske grisen Desmond bor i skogen med vennene sine, men en dag trues idyllen av myrmonsteret, en tyv som ikke bare stjeler gitarer, men også muffins. En film for de minste.

SE VIDEO AV DESMOND OG MYRMONSTERET

HTML EMBED
video_embed(11011,1);

Polske Andrzej Jakimowski tok sin egen barndoms erindringer med sin langt eldre søster og skapte dem om til filmen «En magisk sommer». Ganske ulikt annen polsk film, er dette en historie fylt av varme, solfylte dager og spennende mysterier for voksne - slik man ofte husker sine barndoms somre.

SE VIDEO AV EN MAGISK SOMMER

HTML EMBED
video_embed(11010,1);

Kommentarer til denne saken