(SIDE2): Har du startet høsten med trening og sliter med belastningsplager eller smerter i muskler og ledd? Eller er du generelt plaget i ledd og muskulatur?

Torsdag fikk leserne svar på det de lurer på om alt fra leddsmerter, belastningsskader, nakkesmerter, hodepine, prolaps og whiplash.

Kiropraktor og fysioterapeut Dag Andersen stilte på nettreff. Les svarene nederst på siden.

Vond rygg
- Hva skal en gjøre med stiv rygg? spør Side2-leseren «Berit».

- Som fysioterapeut og kiropraktor mener jeg at dette ofte må løses på flere måter. Først og fremst er det veldig viktig med en eller annen form for fysisk aktivitet som du trives med. Dette for å løse opp og myke opp stivheter i ryggen din på en naturlig måte. Jeg er alltid glad i å anbefale folk å ta på seg joggeskoene, og ta seg en tur ut i skog og mark. Årsakene til stive rygger kan være mange, ofte ser jeg et samspill med stivheter/låsninger og stram muskulatur. På klinikken min på Jessheim har vi et motto: Ikke vent til i morgen, gjør noe med det i dag. Så hvis ikke generell aktivitet løser problemene dine, bør du oppsøke en behandler, svarer Andersen.

Han er utdannet fysioterapeut ved Høgskolen i Oslo og kiropraktor ved Palmer College og Chiropractic West USA. Han har i tillegg etterutdanning innen whiplash ved Spinal Research Institute of San Diego USA.

Andersen er også tilknyttet Eksperthjelp.no.