Gå til sidens hovedinnhold

Tegnene på at han lyver

Sjekk hvordan du kan vite om han forteller deg sannheten.

(SIDE2): Magefølelsen er ofte den beste å følge dersom man er usikker på noe - det være seg i jobbsammenheng, privat - og når det kommer til kjæresteri.

Men selv om magefølelsen er god å ha, er det også andre måter å avsløre en løgn på.

Siste nytt? Sjekk forsiden av Side2 akkurat nå!

Her følger ti tips fra Janine Driver, ekspert i kroppsspråk, for hvordan du kan avsløre om han forteller deg en skrøne eller forsøker å komme seg unna ubehageligheter på.

1. Beina
Dersom han vrir den ene eller begge føttene rundt et stolbein (når han sitter ja), er det en indikasjon på at det er noe han ikke forteller. Han holder noe tilbake med vilje - som for eksempel sannheten.

2. Stillhet
Dersom du spør et enkelt spørsmål rett fram - som «Hvor var du i går kveld?», eller til og med «Er du utro?», og han først blir stille før han svarer eller han gjentar spørsmålet, er det grunn til å bli urolig.

3. Tommelregel
Dersom han står med begge hendene gravd godt ned i bukselommene, uten at tomlene synes, er det et tegn på at han er nervøs. For hva er ikke godt å si, men det er vel din jobb å finne ut av dersom du er interessert.

4. Bakvendtland
Forteller han en historie du synes låter mistenksomt, så still spørsmål som tvinger han til å fortelle historien baklengs. En som snakker sant vil ikke ha problemer med det, men er det løgn, er det svært vanskelig å fortelle historien fra Å til A.

5. Skulderhikke
Svarer han bestemt av typen «Jeg var sammen med kompiser», samtidig som han beveger på en eller begge skuldrene, vær oppmerksom. Bevegelsen tyder på at han ubevisst ikke selv forholder seg til svaret han gir.

6. Menne...!
Vær på vakt for setninger av typen «Dette kan høres rart ut, men...» og «Du vil sikkert ikke tro det, men...». Sjansen er stor for at det som kommer etter «men'et» er løgn.

7. Tungetale
Dersom han stilt overfor et spørsmål først slikker seg på leppene, indikerer det at han tror han kan slippe unna med et eller annet.

8. Stirre i senk
Noen ganger er fyren så opptatt av å på å bevise at han ikke har noe å skjul, at han ikke slipper blikket ditt et eneste øyeblikk. Mistenkelig.

9. Omstille er dritt..
Akkurat som en løgner ikke klarer å fortelle en løgn i en annen rekkefølge enn A til Å, vil han også slite med å justere løgnen dersom han blir tatt i en mindre usannhet. Så dersom du klarer å vise at noe av det han sier er feil, er sjansen stor for at han hardnakket uansett vil holde på historien - dersom han snakker usant.

10. Skjule ordene
En løgner vil ikke like å bli konfrontert og spørret ut. Derfor vil han ofte føre hånden til ansiktet - som å klø seg på nesa, gni seg på øret eller i øyet - i et forsøk på å «stoppe» ordene i det de kommer ut.

Drømmemannen finner du på datingtjenesten Side2 Match!

(Kilde: Cosmopolitan.com)

Kommentarer til denne saken