Ann Mari Olsen (24) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Hevelse på penishodet

Spørsmål: Kjæresten min sugde meg i går og var forkjølet. Hun dro forhuden under penishodet og jeg har nokså trangforhud. På bak/undersiden av penishodet er det nå en hevelse, det eg lurer på er om dette kan være pga. forkjølelsen eller kan det være noen at som svult eller noe slik og hva kan jeg gjøre for å få den bort eller må jeg oppsøke lege?

- Mann (17)

Svar: Dette er nok ikke på grunn av forkjølelsen til kjæresten din. Jeg tror heller at det skyldes at hun tok litt for hardt i og at huden din har svulmet opp fordi den har blitt sår. Dette vil gi seg innen kort tid så jeg ser ingen grunn til at du skal trenge å oppsøke lege.

- Ann Mari

Han snakker med jenter på nettet

Spørsmål: Hei! Jeg har fått et problem. Har oppdaget at samboeren min er daglig online på en erotisk webcam chatside. Detta plager meg, jeg har fått skikkelig prestasjonsangst når vi skal ha sex. Og jeg mister lysten på han føler at når han sitter der å byr på seg selv foran en annen jente så feil selv om han aldri møte hun i virkeligheten. Og det får meg til å føle jeg ikke strekker til. Hva gjør jeg? Han sier han har sluttet men jeg finner ikke roen.

- Kvinne (24)

Svar: Jeg forstår veldig godt at dette er noe du ikke liker. Det er jo et tillitsbrudd at han har gjort det her bak din rygg. Han sier han har sluttet og om du stoler på at han ikke gjør det lenger så må du prøve å komme over det. Du trenger bekreftelse på at du er bra nok og det burde kjæresten din gi deg, snakk med han at du føler deg veldig usikker. Si at han kan prøve å sette seg inn i din posisjon, da burde han forstå at dette ikke er noe hyggelig.

- Ann Mari

Jeg får vondt når vi har sex

Spørsmål: Hei Ann Mari :) Elsker å lese spalten din og alle som kommer med spørsmål jeg selv har lurt på opp igjennom. SÅ til mitt spørsmål. Jeg har hatt samme sex partner i snart ett år og stortrives med han. Han vet hva som skal til for å gjøre meg skikkelig kåt og alt men hver gang vi har sex får jeg likevel vondt. Utstyret hans er også i normal størrelse. Han kan være litt hardhendt men jeg sier ifra om det skjer, men problemet er at uansett så får jeg vondt, og noen ganger begynner jeg også å blø litt etter samleie. Jeg lurer på om du har noen tips til hvordan jeg kan forhindre at dettee skjer HVER gang – for jeg vil gjerne kunne nyte noen runder med sex og ikke bare en når jeg først har tid med han :(

- Kvinne (20)

Svar: Om han er for hardhendt så må du si ifra med en gang, sex skal ikke gjøre vondt. Mitt beste tips er at dere alltid har et langt forspill slik at du blir ordentlig våt og du burde også prøve en vibrator som kan “varme” deg opp litt før dere går over til samleie. Ta kontrollen, bruk glidekrem og la deg føre inn penis og ikke han, da bestemmer du tempoet og kan stoppe opp om det gjør vondt.

- Ann Mari

Jeg er så kåt hele tiden

Spørsmål: Hei Ann Mari. jeg er en mann på 41 år med samboer og barn. Problemet mitt er at jeg er stort sett kåt hele tiden. Vi har sex ca. 2 ganger i uken, så jeg klager ikke. Men hva skal jeg gjøre når jeg ikke klarer å stoppe å være kåt. Finns der piller for å dempe dette? Det går ut over humør mitt at jeg heltiden er sånn. Jeg går bare å tenke på sex. Jeg kan ikke forlange at samboeren min skal stille opp hele tiden. what to do?

- Mann (41)

Svar: Som jeg svarte en annen som hadde lignende “problem” så gjelder det også deg; dere må finne en mellomting som begge kan godta og trives med. Mas er slitsomt, men det er selvfølgelig ikke noe gøy å ha store behov som du ikke får utløp for. Det finnes ikke som jeg vet noen piller som demper sexlysten, men prøv å tenk på litt andre ting enn kun sex- det går faktisk an. Og om lysten din blir for stor så får du ta en liten runde med deg selv og tilfredsstille deg på den måten.

- Ann Mari

Jeg vil bare ha en kjapp en med han. Hva gjør jeg?

Spørsmål: Hei! Jeg har nylig innledet et "forhold" med en gutt jeg har vært med før. Vi kjenner hverandre godt og er gode venner og har hatt sex i lag for flere år siden. Nå er vi pulevenner som møtes minst en gang i uka. Det er alltid mer enn bare sex, film, middag og kos. Men det går så innmari seint. Fra vi starter å ha sex til han blir ferdig kan det fort gå 30 min-45 min. Da er jeg lei. Hvordan kan jeg på en fin måte få fram det at av og til passer det seg best med bare en quicky? Er det noe jeg kan gjøre for å få en gutt til å komme fortere?

- Kvinne (22)

Svar: Neste gang kan du si til han at du bare har tid til en quicky, enkelt og greit. Dere er jo ikke kjærester så at du sier det rett fram at du kun vil ha sex kjapt og deretter er ferdig er lov. Når det kommer til det å få en gutt til å komme fortest mulig så kan du fokusere på det som tenner han mest og kjør på med hans yndlingsstilling. Om du blir sliten så kan du gå over til oralsex om du vil, det setter de som regel ganske så stor pris på.

- Ann Mari

Sex gir meg ingenting

Spørsmål: Hei, har lenge hatt et stort problem med at jeg ikke klarer å komme når jeg har sex med damer, har hatt sex med en god del damer men aldri klart å komme uten å masturbere, noe som er utrolig frustrerende da jeg ikke syntes å ha sex er noe særlig godt etter å ha holdt på en stund, jeg føler det blir mer stress og det gjør ting enda verre igjen.(sliter da av og til å komme med å masturbere sammen med damen for jeg blir så stresset) Problemet er at når jeg har sex føler jeg ingenting nesten, har ingen problemer med å masturbere da er det kjempegodt. så under sex ender jeg opp med å fingre og slikke jenta til hun kommer, gjerne flere ganger mens jeg aldri blir tilfredsstilt. Med de par siste exene mine har jeg ofte bare sagt at det ikke er så farlig med meg, og heller konsentrert meg om henne, noe som jeg liker å gjøre men det tar så utrolig mye vekk av intimiteten i et forhold og går ut over min selvtillit, og tror at damene føler at det er deres skyld, selv om jeg sier til de før vi har sex at jeg aldri kommer av sex. Problemet tror jeg er at jeg har altfor mye forhud, jeg er ca. gjennomsnittlig lengde, 17 cm og normal bredde på penis, men uansett når jeg har sex så kommer forhuden fram over tuppen, selv om jeg trekker den helt tilbake og holder den der så kommer den bare fram igjen når jeg ikke holder den tilbake, og når jeg trekker den så langt ned som den går er den fremdeles rett under tuppen og dekker litt mye følelsen, og det gjør litt ondt når jeg trekker den helt tilbake, dette er et problem jeg har hatt i flere år og som plager meg utrolig mye så jeg håper du har en del råd til hva jeg kan gjøre med dette? utstyr som kan hjelpe, operasjon osv. villig til å prøve hva som helst. er også nervøs for om noe som kan hjelpe har bivirkninger? som f.eks. vist det er mulig med operasjon? Har prøvd å lete på nettet etter hva jeg kan gjøre men finner ingen svar, og å gå til fastlegen med dette syntes jeg er for flaut. håper desperat på tips og råd. Har sendt inn melding til deg nå noen ganger uten å få svar så håper du kan gi meg råd, da jeg leser spalten din og syntes du er veldig flink med å svare så godt som mulig.

- Mann (31)

Svar: Det er vel så bra at du fokuserer mye på dine sexpartnere og gjør alt for å tilfredsstille dem, men din egen nytelse er også viktig og det er på tide at du fokuser på deg selv nå. Jeg tror også at problemet ditt skyldes at du har for mye forhud og at dette gjør at du blir ufokusert under sex og ikke klarer å nyte det fullt ut. Du kan kanskje føle at dette er flaut å ta opp med legen din, men han jobber tross alt med dette og du er ikke alene om det så han er vant med det her. Jeg tror nok at et lite inngrep er løsningen og det er ikke så stort som en operasjon så ikke tenk at det er farlig. Jeg er veldig sikker på at dette vil hjelpe deg betraktelig så jeg håper du tar det opp med legen din og han vil hjelpe deg videre. Lykke til!

- Ann Mari

Kan en kvinne mase for mye om sex?

Spørsmål: Hei Ann Mari! Mannen min og jeg har vært gift i nesten 20 år og har det generelt veldig bra. Eneste problemet er at jeg er en frigjort kvinne som liker sex og ettersom alderen ble høyere har også mitt behov for sex blitt større. Dessverre er ikke min mann av samme oppfatning og han begynner å bli lei "maset" mitt om sex. Kan en kvinne mase for mye om sex? Jeg trodde at mann var "på" hele tiden? Har prøvde det meste fra sexbøker, romantiske kvelder, leketøy og til og med tilbudt han en trekant (jeg har alltid hatt lyst til å prøve det), men ingen ting tenner og det blir sex kun 3–4 ganger i måneden. Jeg trenger mer og vurderer sterkt å prøve noe uforpliktende! Jeg elsker mannen min og vil ikke skille meg, men jeg trenger noe mer fysisk. Hva kan jeg gjøre?

- Kvinne (47)

Svar: Det aller viktigste for dere er at dere forstår hverandres behov og jobber med å finne en balanse. Her må en gi litt ekstra og den andre føye seg litt. Dere har forskjellig sexdrift, men alle liker og vil ha god sex og du kjenner din mann aller best så frist han med ting du vet han liker, da er det alltid lettere å si ja. Om du er veldig lysten og mannen din ikke orker så går det jo også an å kose seg på egen hånd.

- Ann Mari

Hun har hatt flere sexpartnere enn meg

Spørsmål: Hei. Har en kjæreste som er et par år yngre enn meg, men har hatt nesten fem ganger så mange sexpartnere som meg. Hun har like under ti, men for meg er det mange. Jeg har litt problemer med det og tenner ikke akkurat på å tenke at det er nesten ti andre som har gjort sitt der jeg stikker min inn og der jeg gir oralsex. Liker heller ikke tanken på at så mange har fått klå på kroppen hennes. Og når vi går ut tenker jeg at det er stor sjanse for at vi treffer på noen hun har ligget med før. Hva skal jeg gjøre for å få disse tankene bort? Noen tips?

- Mann (21)

Svar: Det er kanskje ikke en innbydende tanke at andre har vært på dama di, så slutt å tenk på det. Alle har en fortid og slik er det bare. Det er ikke noe du får gjort noe med så jo før du gir deg med å tenke på det jo før vil du få det bedre med deg selv. I et forhold skal man ha respekt for hverandre og du kan ikke bruke dette mot henne å lage dårlig stemning. Det er du som er sammen med henne nå og det burde du være glad for, sett pris på henne og ikke la dumme tanker ødelegge for dere.

- Ann Mari

Eksen plager meg fortsatt

Spørsmål: Hei, hvordan bli kvitt en eks som rett å slett nekter å gi slipp på deg? Vi slo opp for over ett år siden, men hun vil ikke slutte å plage meg med sms, telefoner og uventet besøk. Har prøvd å forklare at det er over, men hun vil virkelig ikke høre. Tror ikke hun har psykiske problemer, heller bare at hun var veldig glad i meg og vi hadde det godt i de 3 årene vi var sammen. Trenger virkelig hjelp!

- Mann (27)

Svar: Det her hørtes ganske slitsomt ut. Mange ønsker å ha et vennskapelig forhold etter et brudd, men det her blir for mye og du må virkelig snakke hardt til henne at det er slutt og at det ikke er noen mulighet for at dere blir sammen igjen. Hun burde jo forstå det selv om det kan være vondt. Du vil sikkert ikke såre henne, men det her kan ikke fortsette så om hun blir såret av at du ikke vil ha noe med henne å gjøre så får det så være. Det er kanskje litt langt å dra det med besøkelsesforbud, men du kan jo si at om det ikke gir seg så blir det siste utvei.

- Ann Mari

Jeg er forelsket i «pulekompisen» min

Spørsmål: Hei, jeg har nå i et år hooket jevnlig opp med en gutt. Han studerer i Bergen og jeg i Trondheim, så vi ser hverandre (hooker) kun opp i ferier når vi begge er hjemme i Oslo, eller når han besøker vennene sine som også studerer i Trondheim. Problemet mitt er at jeg begynner å få følelser for denne gutten, noe jeg vet han ikke har. Men samtidig tenker jeg at han må jo være litt interessert når han gidder å hooke med meg så mange ganger eller er det kun fordi han vet jeg er en "sikker-hookup"? Hva kan jeg eventuelt gjøre for å få han interessert? Vi har veldig mange felles venner så det kan fort bli kleint om jeg spør han om vi skal finne på noe også sier han nei.

- Kvinne (20)

Svar: Det er veldig vanskelig for meg å si helt sikkert hva det er han føler, det er det i grunn kun du som kan finne ut. Det er alltid lettest å være ærlig så slipper man å være usikker på hvor man har den andre parten. Si til han at du liker han, det kan jo hende at han liker deg tilbake, men kanskje synes det er vanskelig å tenke på noe mer enn kun sex siden dere bor såpass langt unna hverandre. Man kan ikke tvinge på andre følelser så har han ikke følelser for deg så må du vurdere om du klarer å fortsette å møte han uforpliktende eller om du må slutte og heller se etter noen andre.

- Ann Mari

Klarer ikke å gi slipp på eksen

Spørsmål: Hei Ann Mari! Jeg har nettopp flyttet fra kjæresten gjennom to år, og bor nå alene. Problemet er bare at selv om vi er ferdig som par er vi fortsatt gode venner og har mange felles venner, så vi ender ofte opp på samme vorspiel og fest. Problemet ligger i at vi i løpet av de to siste månedene har hatt sex flere ganger etter at det ble slutt og jeg flyttet ut. Hva betyr dette? Jeg er egentlig ferdig med han som kjæresten, men klarer liksom ikke å gi slipp på det fysiske. Jeg har også truffet en ny fyr jeg driver å ha kontakt med, men vi har ikke hatt sex enda. Når eksen min fant ut dette ble det mye drama. Hva burde jeg gjøre? Ellers vil jeg bare si at dette er en super spalte og takk for svar!

- Kvinne (26)

Svar: Det er ikke lett å kutte alle bånd til en ekskjæreste med en gang, du har vært sammen med han lenge og det er naturlig at du fortsatt er glad i han- selv om det nå er på en annen måte. Men som regel er det best å ikke ha så mye kontakt etter et brudd slik at man kan komme seg over bruddet å bli vant med den nye hverdagen du er i nå. Det kan være vanskelig for dere begge og selv om du ikke føler det er dumt at dere fortsatt har sex så er det som regel aldri en lur idé å hoppe til sengs med eksen. Det er alltid en som vil noe mer og da kan det ende opp med enda mer krangling. Det virker som det er din ekskjæreste som kanskje er den som ønsker noe mer siden han reagerte negativt da han hørte om den andre personen du har kontakt med. Det er også forståelig at han ikke liker det, men han har ikke rett til å lage drama om dette da du faktisk er singel og kan gjøre som du vil. For å unngå mer problemer så burde du si til han at dere må slutte å møtes for å ha sex. Om du føler det blir vanskelig å møte han på f.eks. vorspiel og lignende så ikke dra dit du kan tro han også er. Det er ikke lett i starten, men alt går seg til etter hvert for begge parter. Bare gi det tid. Lykke til!

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

HTML EMBED

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.