(BiipMag): Når man er i et forhold, er det lett at ting blir en vane. Ofte vil man ikke innse at noe er galt før det blir fryktelig galt, og det er for sent. Kanskje er det på tide å se på forholdet deres utenfra? Her er noen hint om at noe skurrer:

Du er ikke den første som får høre om ting
Var du den siste som fikk høre at kjæresten har kommet inn på skole, at hun/han har fått et nytt familiemedlem, eller om noe annet viktig som har skjedd? Da bør dere ta en prat. Tross alt, om forholdet er seriøst, bør du være en av de første som får greie på ting; enten det er gode eller dårlige (eller for deg totalt uinteressante) ting.

Les også: Hva slags kjæreste er du?

Kjæresten unngår å møte familien og vennene dine
Hvis kjæresten din konsekvent unngår å møte vennene dine og familien din, er det noe galt. Selv om han/hun er kjempesjenert, får det være grenser! Det er viktig at kjæresten din har lyst til å møte andre personer som er viktige for deg.

Kjæresten ofrer ikke noe for deg
Å være sammen betyr å inngå noen kompromisser, og ofte om å ofre noe for sin egen del - for å gjøre noe for den andres del. Er det en superviktig fotballkamp på tv samme kveld som hun skal feire bursdagen sin, bør han kanskje vurdere å se reprisen. Eller om det er hennes «tur» til å ofre noe, går det kanskje an å legge feiringen til en annen dag? Det er når det kun er den ene personen i forholdet som hele tiden må ofre sine ting, det begynner å bli skummelt.

Du ser ikke for deg en framtid sammen med ham/henne
Alle ser for seg en viss framtid med den de er sammen med. Om det nå ikke er å planlegge giftemål eller barn riktig enda, så går det kanskje an å se for seg at dere på sikt vil flytte sammen, for eksempel. Eller dra på ferie? Hvis du ikke klarer å se for deg kjæresten din sammen med deg i fremtidsplanene dine, er det kanskje et hint om at dere ikke er meant to be?

Les også: Les kjærlighetsekspertens svar

Kjæresten er for kontrollerende
Mange forhold har gått dukken fordi jenta nekter gutten å treffe visse venner, eller gutten nekter jenta å gå i visse klær. Om kjæresten din forsøker å kontrollere deg, og nekte deg å være den du er, har dere et stort problem.

Kjæresten har masse planer du ikke er involvert i
Snakker kjæresten din stadig om at han/hun har lyst til å bosette seg i London et år, eller flytte til den andre kanten av landet, uten å nevne deg oppi det hele? Da er det et ganske tydelig tegn på at han/hun ikke ser på forholdet deres som noe som vil vare lenge. Og det er greit, hvis du har samme innstilling, men definitivt ikke greit hvis du har det på en annen måte!

Familien eller vennene dine liker ham/henne ikke
Det er lett å bli blindet av forelskelse, men husk at det er vennene dine og familien din som kjenner deg best. Én ting er om en av vennene dine ikke kommer overens med kjæresten din, men det er noe annet hvis det er flere som reagerer på samme måte. Da er det kanskje ikke dem det er noe galt med?

Mer om kjærlighet:
Åtte idiotsikre samtaleemner
Slik får du deg kjæreste
Slik overlever du bruddet
7 grunner til at gutta vil være single

Det siste fra BiipMag: Gå til forsiden her