Gå til sidens hovedinnhold

Kjærlige kikkere

Et gløtt mellom kjøkkengardinene kan få en uant effekt på livet. Kanskje finner du kjærligheten.

Øye for kjærlighet (La finestra di fronte) – Italia 2003. Regi: Ferzan Ozpetek Med: Giovanna Mezzogiorno, Massimo Girotti, Raoul Bova, Filippo Nigro, Serra Yilmaz, Massimo Poggio, Ivan Bacchi og Maria Grazia Bon.

Aldersgrense: 11 år.

I den italienske filmen «Øye for kjærlighet» er det den unge tobarnsmoren Giovanna som bruker kjøkkenvinduet til generell atspredelse. En ung og kjekk mann på andre siden av gata får blodet til å strømme litt fortere.

Et ni år gammelt ekteskap med Filippo begynner så smått å ruste. Jobben på kyllingfabrikken stimulerer ikke og drømmene begynner å vaskes ut.

Konditoryrket frister, men Giovanna har problemer med å ofre både familie og jobb.

Parallelt med denne noe fastlåste situasjonen på hjemmefronten, møter paret en forvirret og bortkommen gammel mann. Han lider av hukommelsestap og blir etter hvert en belastning for familien. De har allikevel ikke hjerte til å sende sin nye gjest på dør.

Denne mannens gåte og de valgene Giovanna sliter med veves etter hvert inn i hverandre. Hverdagens hendelser løftes opp av en gammel historie som viser seg å være mer fantastisk enn den travle mammaen kunne forestilt seg.

«Øye for kjærlighet» løftes i tillegg opp av prestasjonene til både Massimo Girotti i rollen som den eldre herren og Giovanna Mezzogiorno som Giovanna.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot