Gå til sidens hovedinnhold

Kjærlighet uten sex

Kaori Ekuni har vakt oppsikt verden over med sin kjærlighetshistorie mellom et ektepar som aldri kommer til å ha sex.

I boken «Stjerne, stjerne» møter vi den unge og kanskje litt alkoholiserte kvinnen Shoko som gifter seg med den homofile legen Mutsuki. De to synes det er en fin ordning – de får begge fred for samfunnet og ikke minst foreldrenes krav.

Sammen med Mutsukis elsker, Kon, utvikler de et forhold som tross sine gode forutsetninger blir utsatt for sterke følelser fra de involvertes side.

- Litt prippen
- Flere lesere har sagt at de finner historien sjarmerende og søt. Det var mitt mål å skrive en enkel, men annerledes kjærlighetshistorie. Folk liker at den er litt prippen, sier Kaori Ekuni til Nettavisen.

Ekunis «Stjerne, stjerne» har blitt sagt å speile det moderne Japan der moderne ønsker og livsformer kolliderer med det sosiale presset og tradisjonen. Ekuni mener det bare er delvis sant.

- Mange kvinner i Japan føler at de bør leve opp til bildet av den store karrierekvinnen. Noen av disse ønsker sikkert også å være hjemme med barn, men de gjør det ikke. Så ja, på overflaten virker det som tradisjonen blekner, men jeg tror under overflaten lever den godt fortsatt, sier hun.

Fra begges synsnpunkt
«Stjerne, stjerne» er skrevet fra både den kvinnelige hovedpersonen og den mannliges synspunkt. Den foreslår ingen løsninger og er heller ingen sosial stude.

Selv om boken har en god slutt vi ikke skal røpe her, sier Ekuni at hun ikke tror på det å leve lykkelig sammen til evig tid.

Kaori Ekuni er en av Japans mestselgende forfattere, og en populær oversetter av barnebøker. For tiden holder hun på med en stor slektsroman over tre og en halv generasjon der utspringet er et ekteskap mellom en russisk mann og en japansk kvinne.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre