Gå til sidens hovedinnhold

Slik vet du at han er «den rette»

Ta testen her, og se om din kjære består.

(SIDE2): Det kan godt hende din utvalgte legger igjen skitne sokker på gulvet, men samtidig er typen som åpner døren for deg. Når det kommer til forhold må du ta det gode med det vonde - men noen kvaliteter burde være til stede før du kan vurdere å satse.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Shape har spurt ekspertene på området om råd, og de har kommet opp med fem tester som burde bestås.

1. Gentlemantesten

Patti Stanger, forfatter og TV-stjerne kjent fra Millionaire Matchmaker, sier at ridderligheten langt ifra er død - i alle fall ikke når det kommer til «de bra gutta».

- Ting som om han åpner døren, eller om han gir deg din del av porsjonen om dere deler en rett på restaurant - dette er viktige tegn du burde se etter. Om dette er noe han gjør, så vet du at han vil behandle deg riktig i fremtiden, sier Stanger til Shape.

I dette tilfellet teller faktisk handling mer enn ord.

- Ord brukes ofte til å subsidiere romantiske handlinger, men ord er ofte tomme om de ikke følges opp av handling, sier en annen ekspert, Andrew Spanswick.

2. Vennskapstesten

Et god forhold må bygges på sterke forbindelser, både når det gjelder hjerne og kropp.

- Ville du ha fortsatt å være sammen med denne personen om han ikke var seksuelt tiltrekkende for deg?, spør forholdsekspert Lindsay Kriger.

- Et godt utseende falmer, men en dårlig personlighet varer evig, legger hun til.

Stanger mener at de beste forholdene er de hvor man er både kjærester og bestevenner. Spør deg selv om personen er en du kunne ha hatt det moro med, selv om dere bare sto i en kjedelig, lang kø.

3. Økonomitesten

Det er kanskje ingen overraskelse at statistikk viser at krangling om penger er noe som ofte fører til ekteskapsbrudd. Så Stanger råder deg til å finne ut hvordan økonomien ligger an før du i det hele tatt tenker på å forlove deg eller forplikte deg til forholdet.

- Hvordan bruker du penger? Hvordan bruker han sine? Kan du inngå kompromiss, selv om han er en sparer og du er en sløser? Dette er viktige spørsmål du må stille deg før du går inn i et forpliktende forhold, sier hun.

- Økonomisk uansvarlighet vil skape et liv med mye stress. Om han er en gambler, eller om han bruker sine siste kroner på teknologiske leketøy, mens du ønsker å sikre en god økonomisk fremtid, så vil ikke forholdet fungere.

4. Verditesten

Vil dere ha like mange barn, eller vil dere ha barn i det hele tatt? Forventer han at du skal konvertere til katolisismen?

- Alt fra religion, til hvordan dere skal styre husholdet, til sex og barn. Dere må dele de samme verdiene, sier forholdsekspert Kailen Rosenberg.

- Mange konflikter i et forhold starter når folk har forskjellige familieverdier og indre verdier som ikke er blitt diskutert på forhånd.

5. Titanic-testen

Patti Stanger sier at du skal forestille deg et hypotetisk scenario: Skipet går ned, og du ligger i vannet, iskald. Er han en som vil gi deg trestykket og dermed redde livet ditt? Det høres kanskje drøyt ut, men det er det som er «Titanic kjærlighet», som Patti kaller det. Hun mener denne typen kjærlighet er det som behøves for å kunne ha et livslangt partnerskap.

- Når han elsker deg så mye at du er alt han bryr seg om, så er det beviset på at du er hans førsteprioritet, sier hun.

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday