Gå til sidens hovedinnhold

Gir studenter «kjærlighetskurs»

Sliter du med kjærligheten? Da bør du flytte til Singapore. Der får ungdom «kjærlighetskurs».

(YEYE): For å få gjort noe med det lave antallet barnefødsler i Singapore, har myndighetene lansert et kurs som lærer studentene om flørting og forhold. Undervisningen inkluderer blant annet analyse av kjærlighetssanger, speed-dating og chatting på nett.

18 år gamle Isabel Seet har lært noe om kjærlighet ved første blikk:

- Læreren min sier at dersom en gutt ser meg i øynene i mer enn fem sekunder, så betyr det at han er tiltrukket av meg og at jeg har sjangs på ham, sier hun til den lokale avisen Straits Times.

Populært
Kurset, «Forstå forhold: kjærlighet og seksualitet», blir undervist av en representant fra myndighetenes enhet for sosial utvikling. Så populært har kurset blitt, at skolen som tilbyr kurset, Ngee Ann Polytechnic, har måttet ansette enda en person til å undervise, skriver Reuters.

Meningen med kurset er å tilby en «forståelse av grunnlaget for menneskenes forhold», og er et av to kurs som tilbys ungdommene for å motivere dem til å gifte seg, skriver lokalavisen.

Holder motivasjonsfester
Singapore sliter med at en stadig større andel av befolkningen blir eldre, mens færre tilhører den yngre garde. Singapores myndigheter frykter at en «eldrebølge» vil kunne stanse den økonomiske veksten Singapore opplever. I åresvis har myndighetene oppfordret unge mennesker til å skaffe seg barn med tilbud som lavere skatter og «baby-bonuser».

I tillegg har myndighetene arrangert fester og reiser for ungdommene. Alt sammen for å oppmuntre dem til å gifte seg og få barn.

- Ved å lære seg dynamikken og forviklingene et forhold kan by på, kan man effektivt bruke strategier og teknikker for å sikre et livslangt forhold, sier en talskvinne for myndighetenes enhet for sosial utvikling.

Prioriterer studiene foran kjæreste
Studenten Kamal Prakash sier til Straits Times at hans forhold til sine foreldre har forbedret seg, men at han fortsatt er singel.

- Jeg tror at de fleste som tar dette kurset vil få det enklerer med å finne seg en kjæreste, men jeg ser egentlig ikke etter en kjæreste. Jeg vil konsentrere meg om studiene.

(Kilde: Reuters)

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her!

Kommentarer til denne saken