Gå til sidens hovedinnhold

Sure barn skilles oftere

Du burde sjekke partnerens fotoalbum.

(SIDE2): Ifølge amerikansk studie viser det seg nemlig at barn og ungdom som til stadighet var sure i sine yngre dager, oftere opplever skilsmisse i voksen alder.

Kanskje det derfor kan være en idé å sjekke kjærestens fotoalbum fra barndommen? Det hevder i hvert fall forskerne fra DePaw University, Indiana, USA som står bak studien.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Smilende kjemper mer
I studien så 650 voksne mellom 21 og 87 år på bilder som ble tatt på videregående skole, skriver danske EkstraBladet. Deltakerne skulle deretter opplyse om de hadde vært skilt. Til slutt sammenlignet forskerne deltakernes intensitet av smil på bilder, med skilsmisseopplysningene.

Resultatet viste at de som var sure på ungdomsbildene, hadde tre ganger så stor risiko for å bli skilt senere i livet, sammenlignet med dem som smilte.

Forskerne sjekket også bilder fra barndommen, og resultatet ble det samme. Forskerne har ikke noe svar på resultatet, men mener at en forklaring kan være at blide mennesker er mer villige til å jobbe seg gjennom tunge perioder i et forhold.

Kommentarer til denne saken