Ann Mari Olsen (23) er Side3s frittalende sexspaltist. Hver uke svarer hun på spørsmål fra leserne.

SEND INN SPØRSMÅL: Lurer du på noe om sex? Bruk skjemaet i bunn av artikkelen, og send inn spørsmål. Du forblir helt anonym!

Hvordan sjarmerer man Ann Mari?

Spørsmål: Hei Ann Mari. Som United-supporter og allvitende sexspaltisk virker jo du som drømmekvinnen. Så hvordan klarer man å sjarmere deg?

- Mann (30)

Svar: Du må være morsom, like øl og selvfølgelig være United-supporter. Da er vi på god glid.

- Ann Mari

Jeg er forelsket i min bestevenn

Spørsmål: Hva skal jeg gjøre? Jeg trenger noen gode råd fra en kul ekspert! Jeg har møtt ei fantastisk jente etter at jeg begynte å studere i utlandet og som jeg liker veldig godt. Vårt vennskap har bare blitt sterkere og sterkere siden første gang vi møttes. Vi deler alt sammen og praten går mye om sex. Hun har vært i en del forhold tidligere og hatt veldig mye sex. Jeg derimot har aldri hatt sex før. Hun er nå singel og har siden vi ble venner havnet i seng med et par gutter i fylla. Jeg liker personligheten hennes veldig godt og ser noe mer bak hennes pene ansikt. Jeg har fått følelser for denne jenta som er vanskelig å kontrollere og for en stund siden gjøre jeg noe jeg alltid kommer til å angre på. Jeg fortalte henne hva jeg følte for henne i fylla. Hun aksepterte mine følelser, men synes det er best vi forblir venner. Jeg er en som ikke bare ligger rundt med forskjellige folk bare for å få meg noe, men at jeg heller havner med noen i et forhold der vi kan finne på mye gøy. Sexen er selvfølgelig viktig, men at vi også kan dele mange andre interesser sammen. Har du noen råd til hva jeg kan gjøre for å kapre hennes hjerte? Jeg kan beskrives som en person som ofte havner i venne sonen. Som aldri sier nei når noen spør om hjelp, er veldig omtenksom og snill. Når jeg først møter en så fantastisk person, så vil jeg gripe muligheten og sjansen for å se om det kan utvikle seg noe mer. Å bruke tid er bare et hjelpemiddel for meg.

- Mann (21)

Svar: Du trenger ikke angre fordi du var ærlig med henne i fylla, det er alltid best å være ærlig om ting- kanskje ikke det lureste å ta opp ting når man er veldig påvirket av alkohol, men skjedd har skjedd. Nå vet du i hvert fall hva hun synes om dette, og det virker som hun ikke er så veldig interessert i noe mer enn et vennskap. Og det er jo kjedelig for deg om det er slik det er, men om du vil bevare vennskapet så er det best å ikke la henne føle seg presset av deg fordi du liker henne mer. Om du ikke er villig å gi opp så lett så spør henne rett ut når dere begge er edru om hun kunne tenke seg å bli med deg på en middag for eksempel, slik at dere kan bli bedre kjent. Det er alltid verdt å kjempe for noe man tror kan bli bra, men ikke ta det for langt heller. Sier hun at det ikke kommer til å bli noe mer enn kun vennskap dere imellom så godta det og sett pris på henne som en venninne.

- Ann Mari

Jeg tenner på hennes fortid

Spørsmål: Er det veldig unormalt å tenne på at dama forteller om sine tidligere erfaringer innen sex? Det jeg som spør og vil høre alle detaljer...

- Mann (30)

Svar: Det er kanskje ikke det mest vanlige å tenne på. De fleste liker ikke å tenke på den seksuelle fortiden til sin kjæreste så ned til detaljer, men om du får en tilfredsstillelse av det så er jo det din sak. Er det ok for dama di så er det bare å spørre. Men da må du ikke være av typen som spør og deretter blir sur eller sjalu av det hun forteller.

- Ann Mari

Jeg stoler ikke på dama

Spørsmål: Hei, Ann Mari! Jeg opplevde noe svært ubehagelig her om dagen. Min kjæreste avslørte ovenfor meg at hun har tenkt å reise til Miami i 4 md. for å studere. Hun reiser med flere venninner. Jeg er veldig glad i henne, men på bakgrunn av tidligere løgner våger jeg ikke å bli tråkket ned i driten en gang til og har derfor bestemt meg for å ikke være sammen med henne hvis hun reiser. Jeg ønsker at hun skal dra, fordi jeg ikke vil ødelegge noe de alle virkelig gleder seg til. Det som ofte skjer er hvis en plutselig trekker seg, så skal alle trekke seg, og da sitter jeg igjen som idioten venninnene ikke synes noe særlig om lenger. For meg er dette en stor plage som holder meg våken hver natt fordi jeg ønsker jo selvsagt å beholde henne, men stoler dessverre ikke nok på henne til å slippe henne i 4 md. Vi har snakket om det før, så jeg begynner å mislike å bringe det opp på banen igjen.. Hjelp - hva gjør jeg??

- Mann (23)

Svar: Du må ta et valg; enten så må du gjøre som du har sagt- gjøre det slutt eller prøve å få dette til å funke. Et forhold uten tillit til hverandre kommer aldri til å funke uansett, det blir bare et usunt forhold så om du vet innerst inne at du ikke kommer til å godta at hun drar og at dette vil bli et problem i forkant og i ettertid av turen så er kanskje det beste for dere begge to å avslutte det hele. Jeg synes ikke man skal nekte kjæresten sin å gjøre noe h*n drømmer om, dette er en tur hun garantert gleder seg til og det vil bli en lærerik og minnerik tur for henne, jeg kan kun snakke for meg selv og hva jeg mener og det finnes ikke noe viktigere enn å ha en kjæreste som gleder seg over hva den andre gjør og får til så det er viktig at du støtter henne i hva hun vil. Om dere begge har klare regler på hvor grensen går og på hva som er tillatt så ser jeg ikke noe problem i at hun er borte i 4 måneder. Jeg kjenner flere som har vært borte lengre enn det og det har gått fint.

- Ann Mari

Forelsket i en på jobben. Hva gjør jeg?

Spørsmål: Hei Ann Mari! Må bare si at jeg elsker spalten din og gleder meg til spørsmål og svar hver gang! Jeg har lest gjennom alt sammen, og jeg ser at det er noen som også har det samme "problemet" som meg. Det har nettopp startet en ny mann på jobben min, og jeg føler at vi har fått god kontakt. Vi har rotet et par helger og snakker sammen så å si hver dag på Facebook og innimellom på SMS. Han har hintet litt til om vi skal se på film sammen, men har ikke sagt noen dato. Han nevnte filmen en gang, og har ikke nevnt det siden - men vi flørter fortsatt. Jeg lurer på om du kan gi meg et råd til å gå videre? Jeg blir så sjukt kåt hver gang jeg ser han på jobb, er keen på å dra han inn på do og ta han hardt der og da. Det er ikke det at jeg bare vil ha sex med han, men jeg føler at denne mannen er en fyr jeg kan bli sammen med og ha det utrolig hyggelig. Takker for svar :)

- Kvinne (25)

Svar: Det er veldig vanlig å ha et godt øye til noen man jobber med og det virker som dere virkelig har funnet tonen. Det er kanskje litt skummelt for dere begge siden dere er kollegaer og ikke helt vet hva dere skal gjøre videre. Han virker absolutt interessert, men kanskje han venter på at du skal ta initiativ for å se hvor du står? Send han en melding og spør når dere skal se den filmen dere har snakket om. Da må han jo svare på det og det er mer direkte enn “bare” flørting. Lykke til!

- Ann Mari

Han har nakenbilder av eksen

Spørsmål: Hei Ann Mari. Jeg har en flott kjæreste jeg har vært sammen med i litt over to år. Det som imidlertid plager meg ganske mye, er at jeg tilfeldigvis oppdaget at han fremdeles har videoer og sexbilder på pc-en sin av han og eksen sin. Jeg har ikke tort å fortelle han at jeg vet han har disse fremdeles. Hva skal jeg gjøre? Har mest lyst han skal slette dette og gå videre med meg, er det urimelig? Dette sårer meg veldig mye. Hva skal jeg gjøre?

- Kvinne (35)

Svar: Jeg synes ikke det er urimelig, det burde han gjøre. Det kan jo hende at dette ligger inne på pc-en hans og han har glemt at han har det der fortsatt, om han vet at de er der og titter på det enda så hadde ikke jeg likt det heller. Det er ikke noe moro for deg og jeg mener at det beste i denne situasjonen er om du forteller han hva du vet. Si det som det er- at du fant det ved en tilfeldighet og du er veldig såret over dette. Det er alltid best å ta ting opp i stedet for å la det være noe du holder for deg selv, for det er i hvert fall ikke bra.

- Ann Mari

Hvordan ha god analsex?

Spørsmål: Hei, jeg og dama prøver på analsex men hver gang jeg putter penisen inni henne, pleier hun alltid å skyve meg bort siden det gjør vondt. Hva skal jeg gjøre slik hun ikke får vondt ? Er det helt normalt at det skal gjøre så vondt ?

-Mann (24)

Svar: Det gjør vondt om hun ikke er klar, du kan jo tenke deg selv hvordan du ville gått fram om du selv skulle hatt noe bak så prøv å være mer forsiktig neste gang. Jeg tror jeg skriver dette hver gang, men jeg må gjenta meg: ta det rolig. Når hun skyver deg vekk er det et stort tegn på at hun ikke vil eller er klar så la henne ta initiativ til det neste gang så du vet han hun er med på leken, du kan også la henne føre an å bestemme tempoet.

- Ann Mari

Jeg elsker at hun «squirter» på meg

Spørsmål: Hei, digger spalten din!! Gøy å lese alle tips å råd! Så har jeg et som, da jeg har en litt kinky fantasi. Jeg elsker det at dama mi squirter på meg og føler det aldri skjer ofte nok, har absolutt ikke noe imot kroppsvesker!! Men så har jeg da denne fantasien min om å urinere inne i henne etter sex (da gjerne i dusjen) men hun er nok litt skeptisk... Hva kan jeg gjøre for at hun vil prøve dette? Og hvordan kan jeg forklare for henne (uten å skremme henne) at jeg ikke bryr meg om at det lukter litt når hun squirter på meg? (Tror nemlig det er grunnen til at det ikke skjer så ofte) elsker virkelig å få henne all over me!!! Og ja, hvordan kan jeg få henne til å squirte mens jeg slikker henne? :) Blir veldig glad for svar!! :)

- Mann (23)

Svar: Det er helt vanlig å være litt skeptisk til å bli tisset på- og særlig inni seg selv! Om du spør og hun vil prøve så er det ikke farlig, gjør det i et badekar eller i dusjen så slipper dere stresse med søl. Om hun ikke vil prøve det så er det helt forståelig så da får det være en fantasi du har og heller fokusere på at hun skal squirte- det er en vinn-vinn situasjon for dere begge. Siden hun har gjort det før så vet du at hun kan det og da vet hun “oppskriften” best selv, den kan variere fra person til person hvordan man oppnår det- om man er så heldig at man kan det. La henne vise deg hennes måte og fortell henne hvor mye du elsker å gjøre det, det er jo bare et stort pluss for henne om hun får det som hun vil på den fronten så ofte som mulig.

- Ann Mari

Hun er femten år eldre enn meg

Spørsmål: Hei Ann Mari. Jeg har møtt en dame som er en del eldre enn meg, og har noen spørsmål rundt dette. Hun er 40, og altså 15 år eldre enn meg.Vi kommer fra samme sted, og vi har vel visst hvem den andre er siden jeg var tidlig i tenårene. Jeg må legge til at det selvsagt ikke har vært noe seksuelt mellom oss før nå. Etter å ha studert, og bodd borte noen år, har jeg nylig flyttet tilbake. Jeg traff tilfeldigvis denne damen nå nylig, og vi kom i snakk. Det endte med at vi begynte å førte, og har hatt to av hva jeg vil kalle stevnemøter. Foreløpig har hun "bare" sugd meg, men jeg nøt det virkelig, begge ønsker å ha sex sammen. Hune tar veldig godt vare på seg selv, og har en veldig flott kropp, og står ikke tilbake for de på min egen alder som jeg har hatt sex med tidligere. Her kommer spørsmålet inn. Jeg har ikke hatt noen erfaring med voksne damer i sengen tidligere, og lurer på om det er noe jeg kan ta hensyn til/gjøre for at opplevelsen skal bli enda mer fantastisk for oss begge? Eller skiller voksne damer seg ikke særlig fra yngre på dette området? I tillegg hater jeg enattsopplegg, og ønsker å bli kjent med en kvinne før vi har sex.Jeg har derfor bare hatt en håndfull partnere tidligere. Jeg liker damen det er snakk om her. Jeg vet at hun også liker meg, og det er gode muligheter for at det kan bli noe fast mellom oss. Som sagt er denne damen veldig pen, og har en fantastisk personlighet. Jeg bryr meg ikke noe om aldersforskjellen imellom oss. Det jeg lurer på er hvordan samfunnet rundt oss vil reagere på dette. Hva venner og familie vil si er en ting, men jeg tenker mest på hvordan samfunnet generelt reagerer på forhold hvor kvinnen er eldst. Det har jo ikke vært uvanlig at mannen kan være eldre enn kvinnen. Hvordan tror du at man kommer til å reagere på at det er motsatt. Det er tross alt 15 år mellom oss, og jeg er bekymret for hvordan det reageres rundt dette.

- Mann (25)

Svar: Det er helt “normalt” og godtatt at mannen kan være en god del eldre i et forhold og folk stusser ikke på det, men det blir plutselig noe annet om saken er omvendt. Og det synes jeg er veldig rart, for det har jo faktisk ingenting å si! Men slik er det når noen skiller seg litt ut- folk snakker. Men er det så mye å bry seg om? De får jo ikke sagt så mye negativt heller om du ser det på den siden, eneste de får sagt noe på er alderen, men hva så?! Dere må nok regne med litt kommentarer på det, men slike ting vil nok roe seg betraktelig etter en liten stund da det er noe annet folk kan snakke om. Det er ditt liv så ikke tenk på hva folk du ikke kjenner kan komme på å tenke om det, det betyr jo ingenting for deg og dine følelser. Har dere det bra så overvinner det alt.

Når det kommer til sex med en eldre kvinne så vil jeg si det bare er en fordel for deg. Man blir mye tryggere på seg selv jo eldre man blir og har mer erfaring. Man føler seg mer vel med seg selv og klarer derfor å slappe mer av og hun er nok heller ikke redd for å fortelle hvordan hun liker det. Så der er det nok bare å glede seg. Lykke til!

- Ann Mari

Sex gir meg ingen glede lenger

Spørsmål: Hei, og takk for en fin spalte! :-) Problemet mitt er at sex ikke gir meg noe glede, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre med det. Er i ett godt samboerskap som jeg har lyst å fortsette å være i, vi har to flotte jenter sammen på 6 og 10, og han er virkelig den eneste mannen jeg vil ha. Problemet er altså meg; jeg kan ikke utstå kroppen min, jeg syns den er forferdelig - når det kommer til sex. Utenom har jeg helt ok selvtillit, fornøyd med utseende, vekt OL har ikke noe med det å gjøre. Vi har ett fysisk forhold, og tar og klemmer mye på hverandre men når det kommer til sex blir det vanskelig for meg. Han maser ikke mye, vi gjennomfører samleie kanskje 1-2 ganger i måneden. Jeg er helt opphengt I at jeg ikke er god nok, noe han avkrefter gang på gang men det synker ikke inn. Dette skyldes nok uheldige erfaringer fra for unge år jeg skulle vært foruten. Det er en forklaring men hjelper lite i hverdagen. Har utdanning på masternivå, og det er generelt viktig for meg å vise at jeg duger. Men på den fronten får jeg det altså ikke til. What to do?

- Kvinne (30)

Svar: Selvtillit handler om det du kan og presterer, du har en god utdannelse og jobb og selv om du føler at du har ok selvtillit så ødelegger selvfølelsen din for deg. Lav selvfølelse innebærer blant annet en konstant følelse av utilstrekkelighet, usikkerhet, du kan føle deg verdiløs og er veldig kritisk til deg selv. Det kan være en god idé å snakke med noen profesjonelle om det her, du kan si hva du vil uten å føle at du blir dømt for noe du sier. Du må innse at livet ditt handler ikke om å please alle andre, du er bra nok som du er! Så fort man virkelig forstår det så blir hverdagen lettere fordi du tillater deg mer, det å slippe å sammenligne seg med andre og bare gjøre det man føler for er en befriende følelse. Seksuelt tror jeg det ikke er noe galt i det hele tatt, problemet er at du er usikker og det går selvfølgelig ut på lysten. Du har vært sammen med denne mannen i over 10 år og bare det er jo en betryggelse på at det er deg han vil dele livet sitt med og at du virkelig er bra nok. Prøv å ta innover deg det han sier til deg og føl det selv. Hver gang en negativ tanke kommer opp så slå den fra deg med en gang og tenk på 3 positive ting om deg selv og fokuser på det! Man kan få mye støtte fra familie, venner og kjæreste- men det viktigste er at du støtter deg selv. Du må jobbe med dette bevisst- lykken kommer innenfra. Lykke til!

- Ann Mari

Han sender meg bilder av potensielle trekantpartnere

Spørsmål: Hei sann, takk for en ærlig og oppriktig spalte, ikke bare sånn "snakk om det" råd hele tiden. Jeg og min kjæreste har vært sammen i to år. jeg vet at han har hatt et aktivt sex liv før meg og det samme har jeg. Digger sex faktisk. Problemet er at vi to ikke fungerer sammen - selv om vi har prøvd mye. Nå pusher han på for at vi skal ha med en jente til og sender meg bilde av potensielle. Hva mener du jeg skal reagere. Trekant kan være spennende, men det sårer meg litt at vi ikke fungerer sammen.

- Kvinne (30)

Svar: Hyggelig at du liker spalten min, jeg setter pris på å høre det- særlig fra det samme kjønn! Trekant kan være en veldig spennende ting å gjøre sammen, men det er ikke for alle. Man skal være veldig sterk for å klare å dele kjæresten sin med en annen kvinne og jeg forstår godt at de fleste ikke klarer det. Jeg tror ikke det er så lurt for dere å prøve det nå, dere virker ikke som dere er helt på samme bølgelengde så problemer må ordnes opp i før noe som det her skal diskuteres. Nå vet jeg ikke hva du har sagt til han og hvor interessert du er i en trekant, men det er litt spesielt å sende bilder av andre damer til deg om du ikke er så hypp. Du må bare være ærlig om du ikke er med på det så må han legge fra seg den ideen først som sist.

- Ann Mari

Hun nekter å prøve nye ting

Spørsmål: Hei Ann Mari! Jeg har vært så heldig at jeg har møtt ei jente som har alt jeg ser etter hos ei dame: perfekt personlighet på alle måter, fin kropp og selvstendig. Det eneste som var en smal sak i starten, men som har blitt et større problem for meg, er sexen. Jeg har alltid vært svært glad i kinky sex med mye variasjoner, og er relativt dominant. Til å begynne med hadde vi helt normal sex, men når jeg luftet muligheten for å avansere litt på det området så fikk jeg blankt nei. Hun har ingen interesse av å lære seg nye ting, prøve noe hun aldri har prøvd før, eller annet. Det blir med samme stillingene hver gang, primært misjonærvariasjon og riding, men aldri noe annet og i alle fall ikke leketøy. Har luftet det flere ganger, men hver gang ender det opp med at hun slår fast at hun "kanskje en gang i midtlivskrisen" får lyst til å prøve noe nytt.. Har vært sexavhengig og relativt avansert i senga i 5-6 år nå, og føler meg langt ifra klar til å legge fantasien og fetisjene på hylla, det har jo blitt en del av min sexmentalitet. Jeg ender bare opp frustrert over hvor stengt hun er for å teste nye ting, og tankene driver over på ting som de absolutt ikke burde... Finnes det håp, eller må jeg finne meg ei ny jente?

- Mann (28)

Svar: Så langt det ikke går over klare grenser så synes jeg man kan strekke seg litt på å gi partneren sin det den vil ha. Ofte må man prøve ting for så å oppdage at det er noe man liker selv. Har man ikke prøvd ting og er usikker på hvordan det er så er det veldig lett å tenke negativt å slå tanken vekk med en gang å si at man ikke tenner på det. Prøv å gå forsiktig fram, det kan jo hende at når du har sagt at du ønsker mer kinky sex så har hun tenkt hardcore porno. Om hun ikke er med på sexleketøy så tviler jeg på at hun har så veldig stor erfaring der, om man handler inn de rette tingene så er det jo kun positive ting for hennes del! Nå er det jo slik at alle har forskjellig sexdrift og tenner på forskjellige ting, noen trives med bare “vanlig” sex og har det fint slik, men det blir jo krasj i lengden når du ønsker noe helt annet. Er hun helt urokkelig på dette punktet så må du tenke over hva du virkelig vil og kan droppe for å ha henne som kjæreste. Forhåpentligvis finner dere en mellomting om er fint for dere begge, lykke til!

- Ann Mari

Dama er kjedelig i senga

Spørsmål: Vel, jeg lever i et forhold med ei jente jeg er veldig glad i. Problemet mitt er at hun er gørrkjedelig i senga og at jeg alltid må ta initiativ til sex. Dette er meget frustrerende og noe blow jobb kan jeg bare gi faen i for å si det slik. Vi har barn i sammen og alt er fint utenom sexen. Hvordan i huleste skal jeg få henne mer aktiv? Gidder snart ikke dette mer.

- Mann (28)

Svar: Vær åpen med henne om det, men for guds skyld ikke si til henne at hun er “gørr kjedelig” i senga, da kan jeg love deg en ting: om du ikke har sett henne ordentlig sur før så vil du komme til å gjøre det da! Man kan gjøre så utrolig mye for å hjelpe på problemer i forholdet, jobbe med det å være tålmodig, men noen ganger så må man sette seg ned sammen å tørre og snakke om forskjeller i forholdet. Dette er ikke bra i lengden, det virker ikke som noen av dere får tilfredsstilt deres behov. Hun har kanskje ikke like stor sexdrift som deg, men i et forhold må man gi å ta, og man skal ikke se på sex som en ting man må gjøre for at kjæresten ikke blir sur. Ikke vær redd for å si hva du føler, men la også henne si det hun har på hjertet og lytt til det. Det er kanskje en grunn til at hun er så reservert og du som kjæreste må hjelpe henne med å bli bedre der om hun lar deg gjøre det. Jeg håper en ordentlig snakk løser mye, om dere ikke kommer fram til en løsning så vil det garantert gå utover forholdet etter hvert og det i en negativ retning. Så ta det opp med en gang. Lykke til!

- Ann Mari

Hvordan rir jeg ham?

Spørsmål: Hei! Kjæresten min vil veldig ofte at jeg skal ri ham. Men problemet er at han sjelden kommer i denne stillingen. Han ruller meg f.eks. rundt etter hvert, slik at han har kontroll. Føler fra før av at jeg ikke helt kan kunsten å ri en mann, og det hjelper jo ikke akkurat at han ikke kommer i den stillingen. Har du noen tips til hvordan å bli god på denne stillingen? Takk på forhånd :-)

- Kvinne (23)

Svar: Siden han ofte har ønske om at du skal ri han så er det en bekreftelse på at han digger det! Jeg har vanskelig å forstå om det er mulig for en mann å ikke like at dama rir han? Han kommer garantert om du rir han lenge nok, men siden han tar kontrollen etter hvert så tenner han kanskje mer på at det er han som er den dominante og liker å få orgasme på den måten. Si til han at du vil ri han til han kommer, du kommer ikke til å få et nei der! Det er så mange måter å ri på, det finnes ingen fasit. Det kan variere hva som er best til person til person, gjør du det ofte nok så vil du finne din favoritt og øv på det som er best for deg. Jenter er ofte litt usikre på hvordan man skal ri siden det er dem som styrer showet og det er de som må bestemme hva som skjer. Tenk heller at det er bare bra, nå kan jo du få det på din måte!

- Ann Mari

LURER DU PÅ NOE OM SEX? BRUK SKJEMAET NEDENFOR, OG SEND INN SPØRSMÅL. DU FORBLIR HELT ANONYM!

Ann Mari svarer ukentlig på spørsmål som blir sendt inn. Du trenger ikke å oppgi ditt virkelige navn, men skriv gjerne noe beskrivende i navnefeltet.