(SIDE2): - Det er klart det er litt pinlig når slikt skjer, men hovedpersonen selv , Sveits kvinnelige president, gjorde gode miner til slett spill og lot seg overhodet ikke merke med det, sier Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Side2.

Han var selv var til stede på Slottsplassen ved velkomstseremonien i anledning det sveitsiske statsbesøket hvor

Forsvarets stabsmusikkorps spilte nemlig den tidligere sveistiske nasjonalsangen som kun var nasjonalsang fram til1961(!) under åpningen av statsbesøket torsdag.

Les saken: Her spiller de feil

- Jeg reagerte faktisk litt selv da den første «nasjonalsangen» ble spilt. Jeg kunne ikke huske at jeg hadde hørt den før – og det syntes jeg var merkelig. Men det var først da de sveitsiske journalistene spurte meg om det ikke var vanlig at man spilte gjestenes nasjonalsang ved en slik seremoni, at jeg skjønte at det måtte være begått en pinlig feil – og gjorde Slottets folk oppmerksom på det. Vi får håpe riktig nasjonalsang blir spilt, når presidenten i ettermiddag legger ned krans ved Nasjonalmonumentet på Akershus, sier Totland.

Klokken 15:00 torsdag var det kransnedleggelse ved nasjonalmonumentet på Akershus festning.

Den sveitsiske presidenten Doris Leuthard kom til Oslo torsdag formiddag. Sammen med ektemannen Roland Hausin skal hun tilbringe to dager med kongelige og politiske ledere i Norge.