Kjell Inge Røkke sier selv han lider av gigantomani. Det sterkeste symbolet for dette var hans superyacht, «Reverie», som han fikk bygd på skipsverftet Benetti i Italia, og som ble levert rundt årtusenskiftet og som skal ha kostet rundt 500 millioner kroner.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

- Anne Grete har helt rett når hun sier at jeg lider av en uhelbredelig sykdom: Gigantomani. Hun har prøvd å helbrede meg, men har gitt opp. Vi var enige om å bygge en seilbåt på 66. Anne Grete mente fot, og jeg tenkte selvsagt i meter. Det ble 66 meter, skrev Røkke til sine medaksjonærer i fjor, om sin nåværende båt, en av verdens største seilbåter.

Ingen kommentar

Kjell Inge Røkke ønsker imidlertid ikke å kommentere «Reverie»-salget overfor Nettavisen NA24.

- Det er en sak som ikke vedrører meg, skriver Røkke i en SMS.

Som følge av store finansielle problemer tidlig på 2000-tallet, måtte Røkke selge guttedrømmen etter kun kort tid.

«Reverie» har ligget til salgs i ett års tid, ifølge megler. Nå kuttes prisen kraftig fra 445 millioner kroner til rundt 320 millioner kroner.

- Det stemmer at vi har kuttet prisen fra 75 millioner dollar til 55 millioner dollar, sier megler, Michael White, i Ocean Independence til Nettavisen NA24.

- Noe interesse

- 75 millioner dollar var nok litt i dyreste laget for en mer enn 10 år gammel yacht, men vi la den ut for å teste markedet, sier White.

- Mange intressenter så langt etter dere kuttet prisen?

- Vi har noe interesse ja, men det tar alltid lang tid å selge yachter på Reveries størrelse, sier White.

- Får den for 250 millioner kroner

Båtmegler Stian Sandlie i Aker Yachts, bekrefter Whites opplysninger.

- Prisen er senket til 55 millioner dollar. Det er kjøpers marked, så byr du 250 millioner kroner, så tror jeg du får den, sier Sandlie til Nettavisen NA24.

Det har vært stor interesse for annonsen som ble lagt ut på Finn i vinter.

- Over 300.000 har sett den så langt, det meste i Finns historie. Dessverre har den generert mest useriøse henvendelser, sier Strandlie.

- Så ingen seriøse norske interessenter?

- Jo, jeg jobber med to stykker, men de ser på andre båter også, sier Sandlie.

Henry Phipps

Verken Sandlie eller White vil opplyse hvem som eier «Reverie» i dag.

- Det kan jeg dessverre ikke si, men det er en stor amerikansk magnat, sier White.

Ifølge The International Man, er det Phipps-familien som eier skipet i dag. Deres grunnlegger, Henry Phipps, var nabo med legendariske Andrew Carnegie, og slo seg opp som Carnegies partner. Etterhvert viet Phipps sitt liv til å blant annet å hjelpe fattige med å ha steder å bo.

Phipps var en pioner innen eiendomsmarkedet i Florida og ga i sin tid bort en tredjedel av Palm Beach til byen selv.

«Reverie» er 70 meter lang, 12,5 meter høy med sine 7 dekk og inneholder det meste du kan forestille deg av stilig luksus.

Den har blant annet landingsplass for helikopter, svømmebasseng, 10 doble private lugarer med bad og garderobe, samt 14 lugarer for mannskapet. Den har topp moderne elektronisk utstyr og alt av vannsportsleketøy, ifølge annonsen som var lagt ut på Finn i vinter.

For tiden er Reverie leid ut til rundt 510.000 euro uken.

- Den er utleid og befinner seg i den vestlige delen av Middelhavet, sier White til Nettavisen NA24.