OSLO KONGRESSENTER (SIDE2): Stylist og designer Kjell A. Nordström var blant mange designere som hadde tatt turen for å se på Pia Haraldsens designdebut torsdag kveld.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

På forhånd har kritikken mot Haraldsen haglet, men Nordström mener publikum og designermiljøet må gi Pia Haraldsen en sjanse.

- Må se kolleksjonen først
- Jeg opplever det som veldig urettferdig at Pia skal dømmes slik hun gjør, selv før folk har sett kolleksjonen. Man skylder henne å se kolleksjonen før man kritiserer den, sier Nordström til Side2.

Han mener kritikken som har vært på forhånd har vært urettferdig.

- Jeg opplever det som en slags misunnelse, fordi Pia får så mye medieoppmerksomhet. Det er mye jantelov i dette, og folk takler ikke helt at andre får oppmerksomheten. Det blir litt smålig, synes jeg, sier Nordström.

- Pia dummet seg ut
Samtidig mener Nordström at Haraldsen kan takke seg selv for all den negative forhåndsoppmerksomheten.

- Pia dummet seg ut da hun lakk bilder av kolleksjonen til media på forhånd. En profesjonell designer gjør ikke slik, og det tror jeg hun nå har lært så det holder av kritikken.

Nordström mener også at den negative kritikken mot Pia Haraldsen, også avdekker et mye større problem.

- Dårlig holdning
- Dette viser at det er en holdning i det norske designermiljøet som ikke er sunn. Det er misunnelse og nedrakking av andre som gjelder. Det er ingen oppbacking av hverandre, sier Nordström.

Han reagerer blant annet på at flere designere har droppet å holde visninger under høstens moteuke.

- Mange skylder på finanskrisen, og for noen gjelder det sikkert. Men for andre er det rett og slett av man ikke gidder eller våger. Det er trist at de ikke holder visninger under Oslo Fashion Week, sier kjendisdesigneren.

Men mens noen designere dropper å holde visninger, åpner det for helt nye aktører under moteuka.

- I morgen (fredag, red.anm.) er det for eksempel Russedress som skal ha visning. Jeg mener... hva har de å gjøre her, spør Nordström oppgitt.

- Må fornye moteuka
- Vi trenger en fornyelse av Oslo Fashion Week, slår han fast.

P.S. Etter Pia Haraldsens debut beskrev Nordström visningen slik:

- Den var interessant.

Hva Side2 mente om Pia Haraldsens kolleksjon ser du her: - Alle bør få en sjanse

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!