(SIDE2): - Først vil jeg uttrykke at det mest utrendy man kan gjøre nå om dagen er å slavisk følge trendene. For 2010 snakker vi derfor fortsatt om hvor viktig det er med individualitet og frihet, både når det gjelder klær- og hårmote. Men det betyr ikke at alt er lov. Derimot skal man «break the rules, with style» slik at resultatet ser tilfeldig og nonchalant ut, sier Kjell Nordström, bedre kjent som Baron von Bulldog til Side2.

Han fortsetter ivrig:

- Det er ikke lenger modellene på catwalken som dikterer de nye trendene, det nye og interessante skjer på gaten, og på klubbene i storbyer som Paris, Tokyo, New York og London. Spesielt når det gjelder hårmote. Mitt beste og eneste tips er å ikke ta seg selv så j....a seriøst, men våge å leke litt mer. Mote SKAL være gøy... basta!

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden nå!

BLI INSPIRERT MED BILDER FRA CATWALKEN LENGER NED

Langt hår og midtskill
Side2s lesere kåret stylisten og designeren til Norges best kledde mann i 2009, og det er derfor en selvfølge å velge nettopp Kjell til eksperten i årets stylingguide for menn. Vi tar utgangspunkt i hårtrender og tilbehør.

- Langt hår er sterkt tilbake, og da snakker vi om både halvlangt «uklippet» hår og skikkelig langt hår à la metal rockestjerne. Midtskill er også noe vi ser mye av fremover, både for korte og lange frisyrer. Den lange luggen (sleiken med sideskill) viker for en ny look med kort rett avklippet lugg inspirert av Kaptein Spock i Star Trek. 50-talls inspirert style (Teddyboys) er noe som aldri helt går av moten, og for oss andre som ikke har så mye lugg å skryte av lenger, så er det selvsagt bare å kjøre trimmaskinen over hele hodet, flirer stylisten.

3-dagers skjegg ut
Kjell er stadig på farten, og er oppdatert på hva som rører seg rundt i verden. Han er hårstylist for Sebastian Professional, underviser i hårstyling på Art Complexion og jobber på JOJO & Friends.

- Da jeg var i London for to uker siden så jeg at de kuleste guttene kjører snurrebart. Helskjegg har vi sett mye de siste årene, men det virker som helt glattbarbert eller vokset snurrebart er greia nå. 3-dagers skjeggstubb er kun tillatt når du drar på chartertur til Syden, sier han om skjegget som har vært i vinden de siste årene.

Designeren mener alle menn også bør bli flinkere til å ta vare på huden.

- Menn trenger like mye pleie som kvinner og vi har for lengst akseptert at både peeling, fuktighetsprodukter, øyekremer, barberprodukter og hårstylingprodukter deler plass i baderomsskapet. Spesielt på vinteren bør man unnvike å bruke kun såpe og vann i ansiktet. Det tørker ut huden.

Sminke er også akseptert for menn, skal vi tro Kjell.

- Selvfølgelig skal menn ha lov til å dekke over både kviser og mørke ringer under øynene, og litt bronsefarget fuktighetsgélé eller solpudder kan gjøre mirakel også på en mann. Men bruk det med måte... regelen er; heller for lite, enn for mye.

Sexy med grått hår
Han synes menn skal være menn, og være stolt av det de har. Men noen små triks er lov for å få et bedre ytre.

- Personlig synes jeg grått hår på menn er både flott og sexy, men for dem som ønsker å farge enten hår eller skjegg så finnes det i dag spesialfarger for menn, som ikke gir noen markant ettervekst, og som er kaldere i fargetonen. Det ser mer naturlige ut. Du kan få veiledning hos din frisør, og jeg anbefaler deg ikke å eksperimentere med dette selv hjemme, smiler han.

- Alltid velkledd i hatt
De siste årene har menn blitt flinkere til å benytte seg av tilbehør som skjerf, hatter og vesker, og akkurat det er Kjell spesielt glad for.

- Personlig har jeg to skap med hatter, slips, skjerf og tilbehør, og kun ett skap med klær som jeg bruker. Jeg synes virkelig at menn burde leke mer med tilbehøret. Prøv noe nytt; for eksempel svart pologenser med hvit skjorte og smalt slips til pendressen, eller flere strikkeskjerf og sixpence til den grove hjemmestrikkede genseren. Vips, så har du forvandlet hele antrekket, forklarer han og legger til.

- Og det beste av alt er at det er veldig gøy, relativt billig og ekstremt lett å forandre hvis du plutselig føler behov for å style deg om.

Og favoritten blant tilbehør er?

- Som min mor og mormor alltid pleide å si: Med hatt er du alltid velkledd, uansett.

Samler på jeansvester
Jeansvester og skjorter blir trolig kvinnenes «hit» denne våren og sommeren, og kanskje er det nettopp det mannen bør skaffe seg nå også.

- Jeg har begynt å samle på gamle og nye jeansvester i alle former og fasonger, og har tenkt å bruke de både til hverdag og fest. Om det blir trend, vel, det får vi vel se om ett år eller to..., ler Kjell.

Til tross for at Side2s lesere har stemt fram Kjell som Norges best kledde, mener han selv at det finnes flere andre menn som er minst like gode på stil som ham selv.

- Norges mest stilsikre mann er uten tvil John André på klesbutikken VOGA. Han er Norges beste og mest mediesky stylist. Han var for øvrig den første med snurrebart her hjemme. Ellers digger jeg stilen til Kristian Kjelling, Vegard Storm Pedersen og Daniel Franck. Min favoritt designer/stylist er amerikanske Jeremy Scott.

SE FLERE BILDER FRA CATWALKEN HER:

2788