(SIDE2): - Styling er tilbake. Det er helt ut med naturlig hår. Og det skal være mye mer makeup, mener frisør og stylist Kjell Nordstrøm.

- Den populære boben er vi heldigvis ferdige med nå. Den er så over og jeg orker den bare ikke mer, smiler han.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Mange hårmyter
- Det som er bra nå er at det meste er tillatt, men generelt er det mer styling som gjelder. Det holder ikke å vaske håret, også la det lufttørke. Tenk mer som bestemor! Hun rullet opp håret og det holdt i en uke, sier han og mener det er mange hårmyter ute å går.

- Folk tror at det er døvt å ikke vaske håret hver dag, men det er det ikke. Det holder å vaske det hver 2. til 3. dag. Hvis man vasker det oftere får man bare fett hår, påpeker han, men innrømmer samtidig at norsk hår er vanskelig.

- Skandinavisk hår er ofte veldig fint og tynt og regnes derfor som noen av det vanskligste håret i verden å jobbe med. Derfor er også frisørene her regnet som ekstra dyktige. Også er det viktig at kundene får produkter som er spesielt tilpasset deres hårtype, formaner han.

Trendy nordmenn
Men den anerkjente stylisten skryter av nordmenns evner til å ta vare på håret.

- De er nøye med å gå ofte til frisøren selv om de ikke er jålete. Mannen i gata er mer trendy enn gjennomsnittet. Hvis man reiser til europeiske storbyer så ser man selvsagt mange flere elleville frisyrer, men jeg snakker om den gjennomsnittlige nordmannen. Han eller hun er realtivt trendy,sier han.

Stylisten har blitt kreativt ansvarlig for hårproduktlevrandøren Sebastian i Norge. Nylig viste han trendene for sommeren og høsten på Sebastians relansering på designhotellet Grims Grenka i Oslo.

- Dette er kjempegøy. Jeg er veldig kravstor og regnes for å være vanskelig å jobbe sammen med. Men for meg er det kult å jobbe med Sebastian fordi dette er noe jeg tror på. Det er rock and roll, fashion og styling. De har gitt meg helt frie hender og jeg har fått bra feedback, jubler Kjell.

Fiks håret!
På hårshowet presenterte Kjell tre nye hårtrender fra Sebastian. Den ene kaller de "Flow".

- Håret skal være mykt og sexy med masse krøller. Det kan man få hvis man enten ruller håret på store ruller eller tvinner det rundt fingrene når man føner det, forklarer han.

Den andre trenden er "Flaunt".

- Alle har ikke langt hår. Da skal det være en markant, kort frisyre helst med en lang lugg. Den er i fokus og gjør at man kan style det korte håret på mange forskjellige måter. Det kan være mykt eller det kan være rocka. Personlig så liker jeg at det er grafisk, innrømmer norsk-svensken.

Den tredje trenden heter "Form".

- Håret er rullet på 80-talls ruller, også satt opp. Men det er ikke de gamle harde oppsetningene som var hardt sprayet. Det nye er at oppsetningene skal være organiske. Også må de gjerne være assymetriske. Det betyr bare at frisyren blir enda kulere hvis den raser litt utover festkvelden, sier Kjell og ler.

Artikkelen fortsetter under bildet

Ikke gjør som Paradise-Petter
Guttene er heller ikke glemt. Ifølge Nordstrøm er det helt ut med gutte frisyrer ala Paradis-Petter.

- Det er helt ut med den metrosexuelle looken. Vi tok et oppgjør med den stilen for to år siden, men den henger desverre enda litt igjen. Nå skal det være rocka og tøft. Det skal ikke se så stylet ut, med andre ord maskulint tilfeldig, oppfordrer frisøren.

Relansering av Sebastian
Hårproduktserien hadde sin start på 70-tallet med ekteparet John Sebastian og Geri Cusenza. De to hårstylistene fikk i oppgave å style Barbra Streisand for et av hennes platecover. Hennes hårfrisyre ble en megatrend og alle ville kjøpe krepptangen som Geri hadde oppfunnet. Ekteparet sendte ut tusenvis av krepptenger fra garasjen sin og starten på Sebastian eventyret var et faktum. Men nå var tiden inne til å forandre på suksessformelen.

- Det var for mange produkter og looken var litt 90-talls. Til og med frisørene syntes ikke det var trendy lengre. Nå har vi i samarbeid med frisører over hele verden og utarbeidet en ny og mer oversiktelig produktserie, forklarer Nordstrøm.

- Ikke dyrt
Ifølge den kjente stylisten er ikke hårproduktene på frisørsalonger overpriset sammenlignet med det man kjøper i dagligvareforretninger.

- I butikken så betaler man bare for vann. Produktene er helt utvannet. Den store forskjellen er at de profesjonelle produktene er mer konsentrerte og derfor behøver man ikke bruke så mye. De varer mye lengre, påstår han. Samtidig mener han at disse produktene må brukes i samråd med frisøren.

- De er ofte såpass avanserte at man må få forklart hvordan man skal bruke de riktig. Det blir som et legemiddel. Hva er det som funker på ditt hår ? Også skal det selvfølgelig være litt eksklusivt og spesielt.