Gå til sidens hovedinnhold

Kjempefisk halt levende i land

Fangst

Den er verdens største beinfisk.

En gruppe fiskere på øyen Palu i Indonesia fikk seg litt av et sjokk da de fanget en to meter lang og ett tonns tung Månefisk.

De tapre fiskerne fikk halt kjempefisken levende i land, men etter en time utenfor sitt rette element, døde Månefisken, skriver danske Ekstrabladet.

Månefisk, også kalt klumpfisk, er den tyngste beinfisken i verden. Normalt veier de rundt ett tonn, men kan veie over 2300 kilo.

Trodde han hadde «Loch Ness» på kroken

I fjor sommer var det en annen person som fikk sjokk da han skulle se hva han hadde fått på kroken.

Nordmannen Eirik Johansen fikk nemlig sjokk da han dro opp en kveite på 122 kilo.

- Det var rundt 10 meter dypt der vi fisket og jeg hadde fisket i fem minutter da det nappet. Først trodde jeg at det var fast i bunnen for det rørte seg ikke i det hele tatt. Plutselig begynte et råkjør så kraftig at jeg trodde at det var selveste «Loch Ness monsteret» som hadde bitt på jiggen, fortalte storfiskeren den gangen.

Monsterfisk

Jeremy Wade er en britisk ekstremfisker, biologen og filmskaperen som har reist jorden rundt for å finne noen av verdens mest ekstreme fiskere.

Det resulterte i Discovery Channel serien «Elvemonstre». Her reiste Wade verden rundt for å presentere noen av fiskene som svømmer der ute.

Side3 har tidligere vist frem noen av de beste fiskebildene fra den serien, og de kan du se her.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken