(SIDE2:) Nye kjendiser popper opp som paddehatter, og kan få mer rutinerte travere til å svette i rampelyset.

Psykologer mener at en del av stjernene blir sykelig avhengige av sin berømmelse, det blir som et substans de aldri kan få nok av. Men berømmelsens pris kan sette liv og helse på spill.

Usikker berømmelse
- Berømmelse er så flytende. Mennesker som oppnår det har ingen garanti for å opprettholde det, så det er her avhengighetsaspektet ligger, sier Doktor David Sloan Wilson til Today Entertainment.

- Den intense lysten etter berømmelse har etterapet den patologiske formen som kan sammenliknes med hvordan våre spisevaner kan føre til overvekt, fortsetter Wilson.

Som enhver annen avhengighet
Når kjendisene får oppleve den intense oppmerksomheten fra fans og folk, samt spalteplass i forskjellige media,kan det i ytterste konsekvens føles som om det er PR'en som definerer dem som menneske. Med andre ord at all PR er god PR.

- Berømmelse kan bli brukt som en humør-forsterker, det kan hjelpe mennesker til å føle seg viktige, til å føle at de betyr noe, sier Beverly Hills psykolog, Bethany Marshall.

Når dette da blir truet eller delvis tatt bort, fordi nye stjerneskudd har overtatt plassen på den røde løperen, kan drastiske midler bli tatt i bruk for å gjenvinne pressens, og publikums oppmerksomhet.

Plastiske operasjoner, utagering, sextaper på avveie og trøbbel med loven er ikke helt uvanlig i Hollywood.

- Skandaler selger, og kjendiser vet hvordan de skal bruke media til sin fordel for å gjenoppta spalteplass, fortsetter Marshall

Den ultimate virkelighetsflukt
Og det er mange som dagdrømmer om Hollywood, og det glaserte livet til de rike og berømte. Noen kan bli avhengige av å følge sine favorittkjendiser i berømmelsens vidstrakte landskap - det blir rett og slett en måte å flykte fra virkeligheten på.

- Ved å følge med på kjendiser som tilsynelatende har alt hva de kan begjære, gir det anonyme mennesker muligheten til å flykte fra sin egen virkelighet, samt sine tilsynelatende begrensninger, sier avhengighetspsykolog Brinell Slocumb til msnbc

Kjendissnadder er den nye sjokoladen
Det er faktisk nå bevist, at på lik linje som en sjokoladeplate gir endorfiner, kan kjendissnadder fungere på tilnærmet samme vis.

- Kjendissladder trigger også endorfinene i hjernen, slik at en kan få en liten lykkerus, sier evolusjonspsykolog, Charlotte De Backer til Suite101 .

Backer har forsket på avhengighet av kjendisstoff, og kommet frem til at 90 prosent av alle sladder-elskere er kvinner. Denne intense fascinasjonen for berømtheter blir ofte brukt som et utløp i en travel hverdag, da til å analysere, kommentere og kritisere denne såkalte paralelle glamorøse virkeligheten.

- Det er lett å sladre om kjendiser fordi hodene er på en hoggestabbe, og det er kan være en ideell måte for kvinner å rotte seg sammen på, og skape bånd, påstår De Backer.

Sex, løgner og videotapes
Det spekuleres også rundt hvilke kjendiser som er avhengige av berømmelse, og som gjerne går gjennom ild og vann for å opprettholde sin status.

Hollywood-veteranen Shirley McLaine har uttalt at hun mener Lindsay Lohan er avhengig av rampelyset. En av ekskjærestene til reality-stjernen Kim Kardashian, påstår på sin side at hans tidligere flamme er villig til å gjøre hva som helst for å være en varm potet.

Andre som får sitt meget nødvendige kick av blitzregnet er Noel Gallagher fra Oasis og The Hills-stjernen, Spencer Pratt, som ærlig innrømmer at de er avhengige.