Delfinale 3 i årets Melodi Grand Prix for å kvalifisere seg til finalen i Eurovision Song Contest avholdes lørdag 28. januar.

Alle sangene er tilgjengelig på strømmetjenester nå.

Semifinalen blir avholdt i Nydalen i Oslo, det samme som de to øvrige. Tre bidrag går videre fra hver semifinale. Ingen bidrag er forhåndskvalifiserte slik det har vært tidligere. Avstemningen er enklere i år med bare en avstemming.

Se våre anmeldelser av delfinale 2 her

Se våre anmeldelser av delfinale 1 her

Skrellex: «Love again»

Skrellex er 36-år gamle Kai Thomas Larsen, og dragartisten deltar her med en låt han har vært med på å skrive selv. Dessverre er ikke dette mer en sjarmerende. Låten mangler det helt store, selv om Skrellex synger helt fint så er det ikke helt der oppe. Verken fugl eller fisk rent låtmessig.

Karakter: 5/10

Tiril Beisland: «Break It»

21 år gamle Beisland er fra Lillestrøm kommer med en låt som blant annet Emma Steinbakken har skrevet. En vakker, tender ballade av den typen du har en del ganger før. Den har likevel den typen oppbygning som gjør at den får sine venner. Det går oppover, oppover helt til den avsluttes såpass pompøst som du forventer av et bidrag i MGP.

Karakter: 6/10

Akuvi: «Triumph»

28 år gamle Akuvi deltok i 2020, og hun er også Dolores i Encanto. Vi kan si det på flere måter, men er det nok rytme i det norske folk denne lørdagen så går denne videre. Her er det stemme, morsom låt med spennende elementer og nok å henge ørene fast i. Kanskje ikke tidenes råeste låt, men Akuvi kan det å levere. Det gjør hun her.

Karakter: 7/10

Atle Pettersen: «Masterpiece»

Så har Atle Pettersen levert et mesterverk? Alt skal jo ligge til rette for at programlederen for Beat for Beat går glatt igjennom denne delfinalen. Atle kan å synge, og denne tendre balladen har mye MGP over seg. Det er vel likevel ikke helt et mesterverk, men helt grei europop-ballade. Det kan jo ikke være bra nok, og er ikke vinnermateriale mot resten av Europa. Bare helt kjedelig, og det motsatte av et mesterverk.

Karakter: 2/10

Eline Thorp: «Not Meant to Be»

Eline fikk sceneskrekk i 2014, men er nå tilbake. Det er bra. Denne stemmen er så god at vi bør få høre mer av den. Nå kan man selvfølgelig høre den uten scene, og dette er en fin poplåt med ganske greit driv. Den kommer seg fram, og har en ok oppbygning. Likevel mangler den kanskje det store hitpotensialet.

Karakter: 4/10

Maria Celin: «Freya»

Sånn. Da kan vi være ferdig. Dette er en av låtene vi bør sende til finalen. Det er ikke sikkert vi gjør det, men her har låtskriver Gaute Ormåsen og co laget en fin poplåt som Maria leverer meget bra. En spennende låt med en særdeles fin stemme bør være mer enn nok. Kult refreng, og allsang-verdig.

Karakter: 8/10

Stig van Eijk: «Someday»

Det var i 1999 han vant MGP-finalen i Norge. Nå er han tilbake. Med reggae. Og, vel, hva kan man si? Dette er jo ganske gøy, det. Du får lyst til å smile og danse, og da er vel mye gjort? For de som husker Maxi Priest er vi ikke langt unna her, og det regner jeg med at Stig van Eijk synes er greit å høre.

Karakter: 6/10

Vi tror og håper Maria Celin går videre, sammen med Akuvi og Skrellex.