Tidligere ambulansesjåfør Erik Schjenken har røket uklar med sin egen advokat. Schjenken har klaget inn partner Carl Bore i Dalan advokatfirma for Advokatforeningens disiplinærutvalg.

Han mener Bore ikke har klart å framlegge en fullstendig dokumentasjon på hvor timene er gått.

Les også: – Jeg sitter ikke igjen med én krone

Nå viser et «fakturagrunnlag» Nettavisen har fått tilgang til, at Bore har ført opp 27,5 timer på en og samme dag.

Noen dager senere sier grunnlaget – eller timelistene – at han jobbet 54 timer på tre dager, fordelt på 15, 22 og 17 timer.

Jobbet på natten

Fakturagrunnlaget viser at advokat Bore ved ett tilfelle har ført opp 3,5 timer flere enn døgnet har plass til.

Nettavisen har forelagt advokat Bore dette.

– Jeg kan ikke bekrefte eller avkrefte konkrete timelister, da klienten stadig ikke har løst meg fra taushetsplikt, sier partner Carl Bore i Dalan advokatfirma til Nettavisen.

– Hvis det på en bestemt dato er blitt timeført noe over 24 timer på timelisten, så kan dette på generelt grunnlag skyldes at det er blitt jobbet litt inn i det neste døgnet, og at denne tilleggstiden – ved en inkurie – er blitt ført sammen med resten av arbeidet på første døgn, fortsetter han.

Bore presiserer på generelt grunnlag at «en timeliste betyr ikke nødvendigvis at timene på listen senere er blitt fakturert».

– Generelt, og spesielt i store saker som krever mye av oss, så opparbeides ofte betydelig antall timer som til slutt ikke blir fakturert – timene på disse fakturagrunnlagene får da klienten gratis. Så hvis du har et fakturagrunnlag, så er ikke det bevis på at timene på fakturagrunnlaget også er blitt fakturert ut, fortsetter han.

(Saken fortsetter under bildet.)

Carl Bore viser til at lagmannsrettssaken var en svært krevende sak.

– Dagbladets to advokater som jeg hadde mot meg, hadde totale sakskostnader i lagmannsretten på nærmere 1,4 millioner kroner uten moms. Det er cirka 400.000 over våre kostnader i lagmannsretten, sier han.

– Jeg sitter ikke igjen med én krone

Erik Schjenken ønsker ikke å kommentere fakturagrunnlaget Nettavisen har fått tilgang på.

– Jeg sitter ikke igjen med én krone, har Schjenken tidligere uttalt til Nettavisen.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Schjenken gikk til injuriesøksmål mot Dagbladet på grunn av medieomtalen i forbindelse med Ali Farah-saken. Det var Bore som førte saken for ambulansesjåføren.

Farah ble slått ned i Sofienbergparken. Ambulansen kom, men dro igjen. Schjenken var ambulansesjåfør og saken fikk en enorm oppmerksomhet i media.

I saken ble Dagbladet dømt til å betale saksomkostninger med tre millioner kroner for tre rettsrunder og 200.000 kroner i oppreisning.