Gå til sidens hovedinnhold

Kjendisene hyller Maurstad

Norges mest kjente skuespillere var på plass for å feire Toralv Maurstads 80-årsdag.

(SIDE2): Toralv Maurstad, født 24.november 1926, fyller 80 år fredag. Hvordan han fremdeles holder seg så sprek er han imidlertid usikker på selv.

Se video: Vennene hyllet trøtt Maurstad tidlig i morges

- Du sier noe, jeg vet ikke. Det er gener, sier Maurstad til Side2.

- Jeg tror skuespillere generelt blir litt oppi årene. De må holde kroppen og fantasien i gang og kan ikke være late, mener han.

80-åringen ser tilbake på en lang og vellykket karriere, og har mange gode opplevelser. Men hvis han skal trekke fram noe må det være kjærlighetslivet.

- Det er så mye, for det første må det være kjærlighetsopplevelsene, sier han og nevner blant andre sin nåværende kone Beate Erichsen. Han legger også til at han teatermessig har vært heldig.

Maurstad er kjent som skuespiller, regissør og teatersjef. Han har spilt en rekke store roller både ved Nationaltheatret og på andre scener. Han er også kjent som Georg Anker-Hansen i Hotel Cæsar. Maurstad er Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden.

Kjendisene om Maurstad
Skuespillerne og kjendisene som var samlet på Nationaltheatret i dag for å feire sin kollega og venn var klare i sine kommentarer om at Maurstad har betydd og betyr enormt mye for norsk kulturliv.

Wenche Foss:
- Vet ikke hva jeg skulle gjort uten Toralv. Han er unik og den beste instruktøren. Han har gitt veldig mye glede.

- Vi har elsket på scenen, men aldri privat, lo Foss.

Beate Erichsen:
- Han er en modig mann. Og en modig mann er en ensom mann. Toralv er en tøff og morsom person. Han er en variert skuespiller som bruker all den energien han får til å yte sitt beste.

Anders Hatlo og Kari Ann Grønsund:
- Han er en ener. Vi har snart kjent ham i 40 år og mitt inntrykk av ham startet som fantastisk og gikk over til beundring. Man kan ikke si at han gjort én bra rolle, for han topper seg hver gang. Han har virkelig satt sitt preg på det norske kulturlivet.

Benny Borg:
- Toralv har betydd alt for det norske kulturlivet. Jeg ble kjent med han på tidlig 70-tallet. Han er en stor mann med stor kraft. Han er en like stor mann på scenen som foran kameraet. Og han har imponert meg mye.

Nils Ole Oftebro:
- Det er hyggelig å se på den spretne gærningen! Skjønner at man har noen år foran seg likevel.

- Maurstad har en sentral posisjon i norsk teaterliv, mener Oftebro og viser til at han har vært med på å fornye spillestilen, han er naturlig og har skapt debatt.

Oftebro hadde med seg et bilde av hovedpersonen i gave som han selv hadde tegnet.

Toralv Maurstad er kjent som skuespiller, regissør og teatersjef. Han er sønn av Alfred Maurstad og bror av Mari Maurstad. Han har skuespillerutdanning fra Royal Academy of Dramatic Art i London, og hadde sitt gjennombrudd som Holt i "Det lykkelige valg". Han har vært skuespiller ved Det Nye Teater og Nationaltheatret. Maurstad har vært teatersjef ved Oslo Nye Teater og Nationaltheatret. Siden har han vært frilanser. (kulturnett)

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her