Gå til sidens hovedinnhold

Kjendiser boikotter Frelsesarmeen

Ravi og DJ Løv nekter å spille for Frelsesarmeen så lenge organisasjonen driver med det de kaller homohets. Madrugada har også trukket seg.

(SIDE2): - Så lenge Frelsesarmeen driver med homohets så deler de ikke bare ut tepper og suppe, men også skyldfølelse og skam, sier Ravi til Dagbladet.

Under lørdagens konsert ga Sondre Lerche klar beskjed om hva han syns om debatten. Han kommer ikke til å støtte armeen lenger om de ikke endrer syn.

Madrugada, Ravi og DJ Løv, Amund Maarud og Sondre Lerche vil ikke være julemusikanter etter at det i november ble kjent at en offiser i Frelsesarmeen ble degradert fordi han er åpent homofil, og fordi han bor sammen med en mann. Det hadde vært kjent internt i armeen, men den nye ledelsen valgte å ta affære, melder Dagbladet.

- Vi syns dette er fundamentalt feil. Vi vet at det har vært kjent før, men nå er det på tide at noen sier ifra. Det ville vært feil å være med, sier Robert Burås i Madrugada.

Kommunikasjonsansvarlig i Frelsesarmeen, Jan Peder Fosen, sier de respekterer fullt ut artistenes avgjørelser, men han håper det er mulig å forbinde organisasjonen med noe annet enn den interne debatten, som han mener har blitt litt drøyt fremstilt i media.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken