Gå til sidens hovedinnhold

Kjendiser mot sladderpressen

Etter gjentatte overtramp av Se og Hør og Her og Nå er en rekke norske kjendiser kritiske til ukebladene.

(SIDE2): - At Her og Nå setter ting på trykk som ikke stemmer, som i Otto Jespersens tilfelle, synes jeg er hårreisende og utilgivelig. Det samme gjelder saken der Se og Hør fikk noen barn til å gå julebukk til Anne Ryg og Harald Eia for å snike til seg et bilde. Det er helt på viddene, sier artistmanageren Jan Fredrik Karlsen til VG.

Stiller ikke opp
Også skuespillerne Hilde Lyrån, Aksel Hennie og programleder Roald Øyen kommer med uttalelser til avisen. Lyrån sier blant annet at hun stusser på hvilke kilder som blir brukt og på researchen. Øyen mener saker ikke bør bli trykket uten å ha snakket med den det gjelder.

- Selv stiller jeg ikke opp. Kjendisbladene viser verken meg, kolleger eller medmennesker respekt, sier Hennie og mener de har tråkket over for mange ganger nå.

Sjefredaktør i Her og Nå sier til VG at bladets forhold til kildebruk ikke skiller seg fra hva som er vanlig ellers i norsk presse.

Otto-saken
Tirsdag skrev Her og Nå at Otto Jespersen (51) og Ingrid Lorentzen (34) venter barn. Fredag var Jespersen gjest hos Fredrik Skavlans «Først og sist». Da fortalte Jespersen at saken hadde en forhistorie: Barnet de ventet døde i 12. uke.

Solskjær-saken
Lørdag hevdet Ole Gunnar Solskjær at ukebladet Se og Hør tilbød et barn i familien hans 20.000 kroner for informasjon og bilder fra bryllupet hans i 2004.

Julebukk-saken
Pressens Faglige Utvalg (PFU) dømte Se og Hør for brudd på god presseskikk i den såkalte «julebukk-saken». Saken gikk ut på at Se og Hør sendte barn ut rundt til et knippe kjendiser for å være julebukk. Ukebladet lå i buskene og snikfotograferte det som skjedde.

Märtha til sak
For første gang klager kongefamilien inn en sak for Pressens Faglige Utvalg (PFU). Märtha og Ari mener en reportasje med datteren Maud Angelica Behn ikke har et nyhetspreg, og at saken innebærer en sikkerhetsrisiko for barnet.

Reklame

Disse grillpakkene gir en fantastisk smak på maten

Kommentarer til denne saken