Gå til sidens hovedinnhold

Kjendiser øker medieklager

Antallet klager på pressen har økt dramatisk i år. En årsak kan være profilerte klagere.

Hele 292 klager mot pressen har Pressens Faglige Utvalg (PFU) mottatt per torsdag. Det er 63 flere klager enn ved samme tidspunkt i fjor.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Antall klager mot pressen til PFU har økt jevnt siden tusenårsskiftet, bortsett fra i år - da det eksplodert. Med nesten 300 klager mot norske medier for det som anses å være brudd på Vær Varsom-plakaten (VVP).

Men at antallet klager øker så pass dramatisk fra i fjor til i år, skyldes nødvendigvis ikke dårligere journalistikk mener organisasjonssekretær i Norsk Presseforbund, Kjell Nyhus.

- Dette må man ikke lese inn i tilstanden i norsk presse. Vi tror årsakene til dette er flere; det er mer journalistikk i Norge enn tidligere, tilgangen på nett er større og dermed blir det lettere å klage for å få utløp for frustrasjon. Samtidig har det også vært en del saker de siste årene med profilerte klagere, og det betyr at det PFU blir omtalt og det i seg selv gjør at utvalget blir kjent, sier Nyhus til NA24 Propaganda.

Trolig vil antall klager til PFU øke til over 300 i år.

I årets siste PFU-møte den 18. desember skal blant annet Stein Erik Hagens klage på Finansavisens omtale av hans yngste sønn opp til behandling.

Har du medietips? Ta kontakt med NA24 Propaganda

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme