Gå til sidens hovedinnhold

Kjendisfest for det skrevne ord

Kjell Magne Bondevik, Vendela med sin Olav, Thomas Giertsen, Åsne Seierstad og Unni Lindell festet i Aschehougs litterære hage torsdag.

- Regn med Aschehoug, sa forlagsdirektør William Nygaard og delte like så godt 1000 regnkapper til de fremmøtte. For værgudene var ikke helt på linje med bokelskerne dette året heller. Det regnet på og av - og på igjen.

Ragde måtte bli hjemme
Det hindret ikke Unni Lindell å stille i rødt, langt taftskjørt og grønn topp - dog uten sin gode venninne Anne B. Ragde som brakk foten i forbindelse med Åge Aleksandersens konsert.

Vendela Kirsebom og ektemannen Olav Thommesen var hjertelig tilstede. Førstnevnte kan du fremdeles se fra verdens mange byer på God Morgen, Norge i høst.

Jostein Gaarder kom med sin kone Siri Dannevig, og har fått et pust etter sommerens Israel-debatt.

- Det beste er å treffe kolleger, det verste at de er så mange, sa han.

Og det var en jevn og tykk strøm av mennesker inn i Aschehougs hage der frukten bølget over bordene som på en romersk tilstelning og vinen i plastglassene var perlende.

Travel Giske
Trond Giske hastet innom i en liten time for han skulle åpne Ibsen-festivalen senere på kvelden.

- Dette er jo det store bokbransjetreffet, men selve festen må nok noen andre ta, konstaterte kulturministeren. Anne Grosvold og Anne Sandvik Lindmo stilte i fine antrekk, mens Harald og Thomas forsøkte å snike seg inn langs etter husveggen.

De måtte innrømme at de ikke hadde noen bok å vise til.

- Minst to romaner
- Men det bor to forfattere i magen, vi har minst to romaner på gang, forsikret Harald og Thomas leende. En som virkelig har bok på gang er Kjetil Andre Aamodt som kom til sin første hagefest med kona Stine.

- Jeg håper dere ikke blir skremt, sa Aamodt med sikte til sin skrivekunst da han presenterte boken på Aschehougs høstlistelansering.

Menyen for kvelden var velsmakende salat med kjøttboller og manchego.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar