Gå til sidens hovedinnhold

Kjepper i hjulene for Canal Plus-salg

Franske Vivendi Universal varsler at et salg av Canal Plus i Norden er nært forestående. Men fortsatt har ikke enedistributøren Canal Digital hørt en lyd om salget.

Svenske medier har de siste dagene sitert interne kilder i Canal Plus på at et salg av kanalen er nært forestående. TV4 og investeringsselskapet Nordic Capital er nevnt som mulige kjøpere. I tillegg er alltid Stenbeck-sfærens MTG med i slike spekulasjoner.

Men Telenor-eide Canal Digital kan stikke kjepper i hjulene for et salg. Satellittdistributøren har enerett til å sende Canal Plus-kanalene i det nordiske markedet og der har de ikke hørt en lyd om at snarlig salg.

Telenor kjøper?
- Nei vi har ikke hørt noe. Vi forventer at det blir en kontakt før et salg, sier konserndirektør Stig Eide Sivertsen i Telenor Broadcast.

Tidligere har Sivertsen uttalt til TV 2 Nettavisen at det vil være umulig for Vivendi å selge Canal Plus uten at Telenor blir tatt med i diskusjonene.

- Kjøperen må jo vite hva de skal kjøpe, sa Sivertsen til TV 2 Nettavisen i fjor høst.

Medieanalytikere har tidligere hevdet at Telenor vil komme til å kjøpe Canal Plus. Analytikerne mener Telenor blir tvunget til kjøp for å hindre at konkurrenten Viasat får hendene på selskapet.

En slik investering står imidlertid i stor kontrast til signalene konsernsjef Jon Fredrik Baksaas har gitt om at Telenor skal holde seg unna innholdsproduksjon.

Må selge
Bakgrunnen for at Vivendi velger å selge seg ut av Canal Plus er at selskapet er i akutt pengenød. Nyhetsbyrået Direkt har anslått salgssummen til mellom 600 og 700 millioner svenske kroner.

Tidligere i uken ble det kjent at TV-giganten NBC kjøper 80 prosent av Vivendi Universal Entertainment, som omfatter medieselskapets amerikanske virksomhet.

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter