(SIDE2): Når uhellet er ute er gode råd dyre. Derfor er det fint for oss at nettstedet Lifehacker har laget en oversikt over hvilke husholdningsartikler som faktisk kan ha en lindrende medisinsk effekt mot ulike lidelser.

Les videre for 10 tips til hjemmelagde medisiner!

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Honning mot hoste
Når hosten kommer krypende, bør du glemme dyr hostesaft. Naturens egen honning er faktisk både billigere og bedre for hosten din. Og så smaker det atskillig bedre. Vinn-vinn situasjon, kaller vi dette.

Tannkrem mot vepsestikk
De lærde strides fortsatt om hva som hjelper mest mot sommerens store plage - vepsen. Men ifølge flere eksperter er det god, gammeldags tannkrem som er svaret. Du er kanskje overrasket, men tannpastaen vil faktisk nøytralisere syren i vepsens gift på svært kort tid.

Olivenolje mot øreverk
Øreverk kan være fryktelig vondt, og kanskje spesielt for barn. For å dempe smertene før du kommer deg til legen, anbefaler doktor ved Columbia University i USA deg å sprøyte inn to til fire dråper varm olivenolje i barnas ører. Voksne med smerter anbefales å bruke fem til ti dråper.

Timian mot neglsopp
Neglsopp er vel ikke akkurat en livstruende sykdom, men den kan være både lite attraktivt og smertefullt for de uheldige som rammes. Ifølge flere eksperter kan heldigvis timianolje ta knekken på den ulekre soppen. Det vites lite om timianoljen hjelper på lang sikt, men det er kanskje verdt et forsøk for å unngå bivirkningene som ofte følger med resepbelagte legemidler.

Eddik mot solbrenthet
Denne løsningen vil kanskje medføre en del uønsket aroma, men ifølge flere kilder skal eddik ha en glimrende, nedkjølende effekt om man blir solbrent. Påfør eddiken med en sprayflaske og fordel den jevnt med et håndkle

Gjør-det-selv drikk mot influensa
Her er mulighetene mange, og det er lov å prøve seg frem. Lifehacker foreslår på sine sider en miks av mynte, chili, ingefær, sitron, oliven olje og whiskeylikøren Southern Comfort. Tanken er at disse naturlige ingrediensene skal erstatte kjemiske smertestillende og hostedempende midlene. Vi anbefaler deg uansett å gjøre en del research før du prøver på dette!

Duct tape mot vorter
Er det noe duct tape ikke hjelper mot? «Vidundermiddelet» skal visstnok også ha en god effekt mot vorter, ifølge mange av nettstedets lesere.

Neglelakkfjerner mot insektstikk
Denne teorien er blant annet blitt fremmet av Gil Grissom fra «CSI Las Vegas». En liten dråpe neglelakkfjerner skal angivelig ha en meget helbredende effekt på insektstikk som svir eller klør. Og hvis Grissom sier det, er det helt sikkert sant også!

Babypudder mot fett hår
Har du fett hår, men dårlig tid til å dusje om morgenen? Fortvil ikke! En teskje babypudder dradd gjennom håret med fingertuppene gjør susen. Dersom du føler lukten blir for sterk av babypudderet, anbefales du å bruke talkum istedet. Man lærer så lenge man lever...

Baconsandwich mot tømmermenn
Du visste kanskje dette fra før, men britiske forskere har nå forklart hvorfor baconsandwichen smaker så godt dagen derpå. Brødet inneholder karbohydrater og baconet er fullt av proteiner, som brytes ned til aminosyrer. Kroppen din trenger disse syrene, så når du spiser dette vil du straks føle deg mye bedre!