(SIDE2): Til VG Helg forteller en åpenhjertig Kjetil André Aamodt (37) om familielivet og årene etter at han la opp som alpinist.

Datet ikke
Tiden før han ble profesjonell idrettsutøver ble brukt til trening og atter trening, og da han sluttet skolen som 19-åring for å fokusere på idretten tok det all hans tid. Damer og dating ble det ikke tid til og treningen tok faktisk så mye tid at moren hans på et tidspunkt var usikker på hans legning.

- Hun turte ikke si det, så hun skrev et brev isteden. Der sto det at hun var like glad i meg uansett hvilken legning jeg hadde. Da tenkte jeg: «Nå er det på tide at jeg begynner å ringe noen damer». Så jeg tok opp telefonen og ringte Jeanette, sier Aamodt til avisen.

Det ble ikke Jeanette som ble hans kone, men Stine Østvold som han har vært gift med i fire år og sammen med i mange år. De to har datteren Erle.

Redd for skjermen
Den tidligere alpinisten er for tiden aktuell med programmet «Ylvis møter veggen» hvor han er programleder med Kjersti Idem.

- Jeg var veldig skeptisk til å være med på programmet. Jeg var redd for å gjøre det rett og slett. Men jeg hater å si nei til noe jeg er litt redd for, sier han.

Programlederjobben har gitt mersmak og 37-åringen forteller til VG Helg at han gjerne vil gjøre flere TV-prosjekter.

Les også: Kjempesuksess for Ylvis

På dansen
Fredag kveld fulgte Aamodt og Lasse Kjus kompisen Hans Petter Buraas på dansegulvet, men alpinkompisen røk ut.

Aamodt sa til Side2 forrige fredag at Burre burde tatt hans råd og danset i tanga - og at det muligens var derfor seieren glapp.

Les saken her: - Burde danset i tanga

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!