Gå til sidens hovedinnhold

Bli sexy på julefesten

Tilbehøret, kjolene og trendene... Her får du ekspertråd til den store festen!

(SIDE2): Julebordene, juleselskapene og andre julete festligheter er over oss for fullt - og med denne glade sesongen følger kjoler, glitter og stas.

Styling er alt!
Side2 spurte stylist og designer Kjell Nordström og kjoledesigner Karina Kjenner Titze om deres heteste kjoletips for festsesongen. Og det er klar tale fra dem begge.

- Glem det gamle triste ordtaket «Less is more»! åpner Kjell Nordström.

- Styling er sterkt tilbake i motebildet, både hva det gjelder kjoler, tilbehør, sminke og hår, så i år er det ingen grunn til å spare på kruttet. Det er endelig lov å leke, bruke fantasien og ha det gøy. Tross alt - det er det som er fest! Men, det betyr ikke at alt er lov; med frihet følger tross alt litt ansvar, og du skal selvfølgelig ikke se ut som du konkurrerer med julepynten, understreker han.

Den lille sorte
En klassiker som aldri går av moten er den lille sorte.

Karina Kjenner Titze, designerne bak merket Undorn, har lagt sin elsk på kjolen som kan styles opp eller ned i forhold til anledningen.

- Det er mange tydelige trender i år, men den lille sorte blir aldri feil, man trenger ikke å «safe» selv om man går for den. Velg for eksempel en asymmetrisk kjole med enkelt tilbehør eller en figurnær kjole med spennende volum, cuttinger eller fiffige detaljer som velur eller paljetter. Den lille sorte kommer i mange varianter, stoffer, lengder og volumer. Om du vil vise litt former så er det lov, men det er ikke særlig heldig å vise altfor mye, velg enten å vise rygg eller bryst, sier Titze.

Se bilder fra catwalken nederst i saken!

Tilbehør er alt
Nordström kan ikke være mer enig - med den lille sorte kan man ikke gjøre feil. Men tilbehøret er ALT og utgjør den store forskjellen! Med den lille sorte er den nesten ikke grenser for hvor mye bling du kan lesse på, men alt med stil og måtehold selvsagt.

- Regelen sier at man enten velger øredobber eller halssmykke, ikke begge deler. Men husk at regler er til for å brytes, så lenge man gjør det med stil. Armbånd kan man derimot tre på så mye man får plass til, så lenge man orker å løfte drinken.

- Kjolene kan være både trange og med volum, det kommer an på din kroppsfasong og hvor sexy du vil være. Men velger du korsett oventil så passer det best med volum, typ 50-talls skjørt eller masse tyllskjørt nedentil og vice versa; ønsker du å gå med trangt skjørt så er det kult med bluse med volum eller drapert topp over, sier han.

- Sko, veske og smykker bestemmer mye av looken! til julebordet kan man gjerne velge tilbehør som glitrer! mener Titze.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Trendy med hansker
Den svenske stylisten sier det ikke lenger er noen unnskyldning å ikke komme i fine sko - det er tilbehør nummer én mener han.

- Nå som til og med H&M selger Jimmy Choo har man ingen unnskyldning for å komme med gamle slitne pumps. Gjør som mor og bestemor; ta med «penskoene» i en liten pose, og skift diskret på vei til og fra fest, så sparer du både føtter og hæler, sier Nordström.

Men det aller heteste tilbehøret er likevel hansker - hvis du tør! Og tenk gjerne i Madonnas baner.

- Hansker, enten lange eller korte er årets kuleste tilbehør; de kuleste er i skinn med avklippede fingrer. Har man ikke det så funker avklippede nettingstrømper eller blondestrømper fint som alternativ, tipser han.

Les også:Side2 tester Jimmy Choo

Gå for kort
De lange kjolene er helt klart en del av festsesongens trend, men ifølge Nordström bør man spare dem til nyttårsaften, bryllup eller juleballet - ikke gå for en lang kjole på julebordet eller julefesten.

- Korte og halvlange skjørt og kjoler passer best til fest. Asymmetriske kjoler er fortsatt veldig trendy, og da er det for eksempel kult å bruke en lang hansker som tilbehør.

Ikke rødt!
Derimot er ensfarget rød kjole noe man definitivt bør unngå i julesammenheng.

- Det blir fort «overkill», og det er grenser for hvor mye juleglede man skal uttrykke med sitt kjolevalg, mener Nordström.

Titze ønsker seg lilla i førjulstiden, det er ingenting som slår adventsfargen i hennes bok.

- Lilla er sesongens må ha farge. Velg gjerne «den lille sorte» i en lilla variant. en snerten lilla kjole med sort tilbehør gjør susen på julebordet i år. Man trenger ikke nødvendigvis velge blanke stoffer selv om man skal pynte seg, gå gjerne for et matt materiale og pynt heller opp med en veske og sko som skinner, sier Titze.

Hennes absolutte favorittkjole for denne julesesongen er en figurnær sort kort ullkjole med lange ballongermer og bare skuldre.

- Den kan dresses opp og ned etter hvilken anledning man skal bruke den i. Mange føler for å dekke til skuldrene og armene på denne årstiden, man MÅ nødvendigvis ikke ha en kjole med ermer, men velg gjerne en liten jakke eller bolero som røffer opp antrekket, sier hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rocka
En av de mest rocka designkolleksjonene i år er signert Balmain, og å la seg inspirere av det ærverdige franske motehuset kan være en god idé denne festsesongen.

Les mer her:Balmain! Balmain! Balmain!

Med markerte skuldre, mye paljetter og trange kjoler og skjørt setter den kolleksjonene standarden for rocka, rått og røft - perfekt til julebordet eller en fancy julefest med venner.

Marc Jacobs hadde også den glamorøse festen i tankene da han designet sin partylinje for Louis Vuitton. Voluminøse skjørt, taft og tyll og rader på rader med perler er hovedingrediensene.

Chanel er nummer én når det kommer til perler - her er det bare å meske seg med Cocos trofaste tilbehør, som aldri går av moten. Tenk fransk flørt, og franske følelser for den udødelige looken...

Les også:For et smykke, Mette-Marit

2605

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken