(SIDE2:) En gruppe skotske forskere har den siste tiden studert kjønnshår og kjønnshårenes historie. De har blant annet funnet ut at trenden med å fjerne kjønnshårene startet allerede i oldtiden og at dagens hårløse trend skyldes internettporno.

Danske EkstraBladets moteekspert Jim Lyngvild har i den forbindelse gitt en oversikt over hva kjønnshår kan si om en person. Men skal vi tro diskusjonen under artikkelen, er ikke danske lesere helt enige i at man så lett kan si noe om folk basert på om hvor mye hår de har i underlivet. Hva synes du? Svar på spørsmålene til venstre.

Fordeler og ulemper
Ifølge en undersøkelse fra RFSU i fjor, tenker ni av ti nordmenn på hvordan de ser ut nedentil. Undersøkelsen viser også at intimbarbering er vanligst blant personer mellom 16 og 24 år.

LES MER: Skjønnhet under beltestedet

Det fins både positive og negative ting med intimbarbering:

Les også:
Hårete sex best
- Uenige om intimbarbering

Kvinner:

Helt barbert
En kvinne som har barbert bort alt kjønnhåret jobber ofte som selger, bartender eller frisør. Hun er opptatt av klær og mote.

Mellombarbert
Denne dama følger med i dameblader og er sosial og urban. Hun er forfengelig, og ingenting er tilfeldig når det gjelder utseendet.

Ubarbert
Ubarberte kvinner er mer opptatt av å lese krim eller ordne i leiligheten enn å tenke på utseendet. Hun følger ikke motebildet og er neppe født senere enn 1960-tallet.

Menn:

Helt barbert
Menn som fjerner alt kjønnshåret er opptatt av kropp og utseende, og bruker både treningsstudio og solstudio jevnlig. Ofte er dette bodybuildere.

Mellombarbert
Slike menn er interessert i kropp og mote. De synes det er viktig at folk ser på dem som aktive og at det syns at de har kontroll over livet sitt. De synes ubarberte underliv vitner om det motsatte.

Ubarbert
Mens de ubarberte damene får så hatten passer av Lyngvild, får ubarberte menn skryt for å være moderne. Menn som ikke barberer underlivet er opptatt av å være naturlige og er langt fra noen metroseksuelle typer.

Les mer om de ulike typene på EkstraBladet.