Gå til sidens hovedinnhold

Kjøp dette spillet

Noen ganger kommer det spill som er så bra at det vil være komplett idiot om du ikke kjøper det. Som «Psychonauts».

(Spillmagasinet): En gang, for noe som virker for lenge, lenge siden, laget en mann ved navn Tim Schafer et spill som het «Day of The Tentacle».

Spillet var utvilsomt det morsomste eventyrspillet som noen gang hadde blitt gitt ut. Noen år senere laget samme mann spillet «Grim Fandango», et spill som denne anmelderen omtalte som bedre enn sex.

Nå er Tim Schafer her igjen, med spillet «Psychonauts».

Psyk humor

Spillets historie følger Raz, en ung liten fyr som bryter seg inn i på en sommerleir for de med telepatiske og store psykiske evner.

Der trenes man til å gå inn i andre menneskers hjerne og fikse problemer. Etter hvert, og vi vil absolutt ikke avsløre noe av historien, blir historien svært så innviklet. Noe man muligens kunne forvente fra enn mann som Tim.

En annen ting man kunne forvente var den store posisjonen med humor av den særdeles psyke sorten. Her er det også mye av det, men det er svært så riktig porsjonert.

Plattformspill

Spillet er en slags videreføring, eller modernisering av eventyrspillene som Tim Schafer en gang var kongen av.

Denne gangen er det hele pakket inn i et plattformspill. Det betyr at du må hoppe fra plattformer og samle diverse ting.

Likevel er det så godt balansert at selv for en person som undertegnende som får lyst til å kaste møblene rundt i stua når man spiller frustrerende plattformspill, så fungerer det som juling. Greit nok, noen ganger må man balansere akkurat riktig for å klare noe, men aldri så mye at du river ut hårstråene i ren frustrasjon.

Plattformspillet er blandet med elementer fra eventyrspill hvor man skal løse intrikate oppgaver ved å kombinere elementer. Og selvfølgelig så mye humor at du vil le høyt. Mange ganger.

Utrolig underholdende

Grafikkmessig er det godt på Playstation 2 (vi har sett PC-versjonen i tillegg som er utrolig til sammenligning), lyden og spesielt stemmene er så bra som man kunne ønske.

Det er egentlig særdeles vanskelig å forklare hvor godt dette spillet er. Glitrende spillbarhet, utrolig underholdende og nærmest feilfritt i sin utførelse.

Stående applaus. For alle makters skyld: Ikke unngå å kjøp dette spillet. Det er svært sjeldent at så gode spill lages.

Reklame

Mobilselskap kutter prisene - sjekk hvor mye du sparer