Gå til sidens hovedinnhold

Kjøper nettavis for 1.800 millioner

Huffington Post bytter eier.

Den amerikanske nettmastodonten AOL legger hele 315 millioner dollar, vel 1,8 milliarder kroner, på bordet for å sikre seg den amerikanske nettavisen Huffington Post, ifølge amerikanske medier.

Kjøpet av avisen grunnlagt av Arianna Huffington medfører at AOL nå sikrer seg ytterligere 25 millioner daglige nettbrukere.

På Twitter skriver greskamerikanske Arianna at hun er oppspilt over å kunne annonsere det nye samarbeidet, og at avisen fortsatt vil ha de samme målene som før.

Kjøpet blir sett på som et strategisk forsøk i AOLs endring fra å kun være en nett-tilbyder til også å bli en innholdsleverandør. AOL har også slitt kraftig med å få fart på annonsesalget, noe de håper denne avtalen vil kunne hjelpe dem med.

Avisen som ble grunnlagt i 2005 selges nå av Arianna Huffington, Kenneth Lerer og en gruppe investorer. Av kjøpesummen er 300 millioner dollar kontanter.

Arianna Huffington blir sjefredaktør og president for selskapet The Huffington Post Media Group, samt for alt det redaksjonelle innholdet i AOLs eksisterende sider som Engadget, TechCrunch, MapQuest og Patch.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er den endelig på lager igjen

Kommentarer til denne saken