Gå til sidens hovedinnhold

Kjøpte lunsj til 3,9 mill.

Betalte mer for ett måltid enn de fleste spiser for i løpet av livet.

Warren Buffett er for mange den beste aksjespekulanten i verden. Spesielt for California-investoren Mohnish Pabrai. Han betalte nemlig over 650 000 dollar, eller 3,9 millioner kroner, for å spise lunsj med den 76 år gamle styrelederen i Berkshire Hathaway Inc., melder nyhetsbyrået Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge CNN, var dette femte året Pabrai bød på auksjonen før han endelig vant.

Møter sin helt
Bill Gates har sagt at Warren Buffett er den han har lært mest av. Dette fører til at hver gang Buffett deltar på offentlige tilstelninger, møter det opp minst 25.000 forhåpningsfulle tilskuere.

Det er muligheten til å kunne plukke opp tips under lunsjen som hvert år presser prisen oppover. Svært mange investorer verden over ser på Buffett som både helt og den ultimative læremester. Det er ikke lagt noen restriksjoner på samtalene som foregår under måltidet, og dermed ser mange denne lunsjen som en unik sjanse.

Vinneren får ta med seg seks venner til måltidet som foregår på Manhattan steakhouse.

Gavmild
Buffett er ikke bare rik, men også en av de mest gavmilde. Pengene fra den årlige lunsjen går til stiftelsen Glide Foundation som ble opprettet av hans avdøde kone.

Dette er ikke det eneste Buffett auskjonerer bort. Tidligere har han blant annet også lagt bilen sin ut for salg.

Les mer: Rikingbil på nettauksjon

I et intervju med finanstidsskriftet Fortune i fjor lovet han å gi bort 85 prosent av sin personlige formue, som er anslått til å være på rundt 44 milliarder. Mesteparten av pengene skal gå til stiftelsen Bill og Melinda Gates har opprettet for å fremme helse- og utdanningsfremmende tiltak verden over.

Gates-stiftelsen støtter blant annet det internasjonalt vaksineprogrammet for barn i den tredje verden, som også Norge har støttet med milliarder. Gates-fondet har fra før en nettoverdi på nærmere 194 milliarder kroner, noe som langt overstiger bruttonasjonalproduktet til mange av de afrikanske landene som får nyte godt av støtten.

Buffett har forøvrig aldri splittet aksjen i investeringsselskapet sitt. Dette gjør at A-aksjene nå har den småstive prisen på 109.475 dollar per stykk.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem