Gå til sidens hovedinnhold

Kjører ifra dødsdommen

Jak kjører om kapp med døden i actionbilspillet «Jak X».

(Spillmagasinet): Kan noen huske å ha sett Jak fra «Jak & Daxter»-spillene smile? Ikke jeg. I «Jak X» har han mindre grunn til å trekke på smilebåndene enn noen gang tidligere. Jak er dømt til døden, og må bokstavelig talt kjøre ifra helvetes forgård.

«Jak X» er nemlig et rent racingspill, basert på den kjente og kjære serien. Det utfordrer det klassiske «Mario Kart» til Gamecube i stil, men er en smule mer ungdommelig i snittet.

Monsterbiler

For å få tilgang til en motgift som kan redde Jaks liv må han og vennene hans delta, og vinne, en sinnsvak turnering hvor kjøretøyene er utstyrt med råtassvåpen av det virkelig futuristiske slaget.

Etter hvert kan du velge i en rekke forskjellige biler, til bruk på forskjellige områder.

Du oppgraderer bilene etter hvert som du vinner penger, ikke bare i ytekraft, men også hvordan de ser ut. Det er ikke helt på nivå med «Need for Speed: Underground», men du skjønner sikkert tegningen.

Funker fint

«Jak X» kunne vært et skikkelig forferdelig spill, men det er det ikke.

Utviklerne har lagt mye arbeid ned i denne annerledesutgaven av «Jak & Daxter». Historien skrider frem på forståelig vis, og den kjente humoren er på plass.

Du går imidlertid temmelig kjapt lei, for meg fenget det kun i små doser. Jeg brukte dessuten mye tid på å «style» den første doningen min for så bare å vinne en mye fetere bil snart etter. Litt kjipt.

Hadde jeg visst dette så ville jeg spart mer av pengene, og heller klinket til på den nye bilen. Hett tips der altså.

Alt i alt er «Jak X» et helt solid spill, som absolutt kan anbefales barn på rundt tolv år. To spillere på konsollen eller seks over nettet kan dessuten kjøre mot hverandre, og gir spillet det ekstra lille som kan gjøre tittelen verdt pengene.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar