Gå til sidens hovedinnhold

Færre får klamydia

Samtidig er det en økning i antall klamydiatilfeller blant kvinner i 20-årsalderen.

(SIDE2:) De siste årene har det vært en økning i antall klamydiatilfeller her til lands. Men i fjor gikk tallene ned.

I 2009 ble det diagnostisert 22.754 tilfeller av den seksuelt overførbare sykdommen. Det er en nedgang på 3,1 prosent fra 2008 til 2009, skriver Folkehelseinstituttet.

Klamydia er den vanligste seksuelt overførbare sykdommen. De fleste som er smittet merker det ikke. Infeksjonen gir ingen symptomer i 60-80 prosent av tilfellene. Både kvinner og menn kan ha vanskelig for å merke symptomer, og det er årsaken til at en stor andel infiserte ikke sjekker seg.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Generell nedgang
I hovedsak er det unge voksne som smittes av sykdommen, og de nye tallene fra Folkehelseinstituttet viser at syv av ti som fikk klamydia var under 25 år. 62 prosent av de diagnostiserte var kvinner.

I alle aldersgrupper var det en nedgang i antall bekreftede tilfeller blant menn. Blant kvinner var det en fortsatt økning i antall tilfeller i aldersgruppen 20-24 år, mens det var en nedgang i de øvrige aldersgruppene.

- Tallene gjenspeiler i stor grad hvem som velger å teste seg og ikke nødvendigvis den reelle fordelingen av klamydia i befolkningen. Nedgangen i antall tilfeller i 2009 tilsvarer nedgangen i antall undersøkte, sier seniorrådgiver Hilde Kløvstad ved Folkehelseinstituttet.

Klamydia behandles med en engangsdose med antibiotika. Behandling av seksuelt overførbare infeksjoner er gratis i Norge.

HTML EMBED