Dersom du spurte en tilfeldig fyr på gata om hva han helst ville bli kvitt, kjønnsykdommen klamydia eller krypdyret veggelus - hva tror du han ville svart?

Vi tipper kjønnssykdommen. Og godt er det, for å bli kvitt veggelusa er så godt som umulig.

Veggelusa (Cimex lectularius) er et blodsugende innsikt. Det lever som parasitt og suger blod fra mennesker - og har du den i huset, ligger du med den om natta!

I USA herjer det veggelusepedemi for tiden, og det meldes om øking av veggedyr i Norge. Blant annet bidrar reisevirksomhet til utlandet økningen - veggedyret blir av og til blir med som blindpassasjerer.

For å illustrere hvor kjip en veggelusepedemi er, har vi sammenlignet krypdyret med noe annet ganske kjipt: Kjønnssykdommen klamydia. Men av de to tingene, er klamydia en ønskedrøm.

Hvis du vil unngå klamydia kan du enkelt og greit paktisere sikker sex, bruk kondom for eksempel. Lykke til med å stoppe veggelusa! Her noen av tiltakene som kanske, kanskje hjelper.

  • Barbér vekk alt håret på kroppen, slutt å bruke klær.
  • Fjern alle møbler fra hjemmet ditt.
  • Gjør hele huset fullstendig vakuumtett.
  • Unngå enhver form for mennskelig kontakt.

Klamydia kan du enkelt få en diagnose på ved en urinprøve. Vegglys er en helt annen historie som involverer flere avanserte tester (gjerne med spesialttrente hunder, nøye undersøkelse av madrassen din og fjærene i den samt å ligge på anke hele natten med en lommelykt klar under puta.

Har du noen gang prøvd å bære en madrass alene? Det er som å prøve å flytte en dritings mann som mangler ryggrad. Nei, takke seg til klamydia.

Folk liker deg selv om du har klamydia. Har du veggelus vil ingen noen sinne komme på besøk til deg eller har noe med deg å gjøre. De kan jo selv få faenskapet hjem. Å ha veggelus er det 21. århundres svar på å være spedalsk.

Å bli kvitt klamydia er gjort med én runde antibiotika. Å bli kvitt veggelus er flere års helvete. Om du blir kvitt dem i det hele tatt. Vegglys kan leve i ett år uten mat, så uansett hvor mye du prøver å utrydde dem er sjansen stor for at de overlever. Det er egentlig bare å gi opp. Ditt tidligere, bekymringsløse liv er historie.

Hvis du har fått klamydia, har du i alle fall hatt sex...

Kilde: The Smoking Jacket.