Gå til sidens hovedinnhold

Klar oppgang i New York

Børsene i USA er i full gang.

Det amerikanske aksjemarkedet starter med en opptur.

NA24 - din næringslivsavis

Den kjente industriindeksen Dow Jones Industrial stiger 0,18 prosent til 14.069,26 poeng. Aksjene på den brede S&P 500-indeksen blir løftet 0,20 prosent til 1.555,75 poeng og blir fulgt av den teknologitunge Nasdaq-indeksen som stiger 0,19 prosent til 2.792,79 poeng.

Mandag var det en langt slappere dag siden hele nasjonen feiret Columbus Day. Wall Street holdt handelen åpen, men det var en generell slapp dag.

Resultatsesongen er i ferd med å sparkes i gang i USA. Først ut av de virkelige store er aluminiumsprodusenten Alcoa som legger frem sine tall etter at Wall Street har stengte handelen.

Kunstgjødselprodusenten Mosaic har tyvstartet resultatdagen og overgår markedets forventninger. I første kvartal satt de igjen med 69 cents per aksje i resultat samtidig som omsetningen økte 55 prosent. Analytikerne hadde ventet et resultat per aksje på 58 cents per aksje.

Finansmarkedene venter spent på referatet etter rentemøtet til den amerikanske sentralbanken. Møterapporten vil si noen om begrunnelsen bak rentekuttet på hele 0,50 prosentpoeng som kom i midten av september. Kuttet var langt større enn hva flertallet av økonomene hadde ventet og sendte aksjemarkedene rett opp.

To av medlemmene i sentralbankens rentekomité skal dessuten holde taler tirsdag. Eventuelle retningsgivende uttalelser fra disse vil også vekke oppmerksomhet i markedet. Det er representanten William Poole fra St. Louis og San Franciscos Janet Yellen som skal holde taler.

Råoljekontraktene faller ytterligere. I den elektroniske handelen på råvarebørsen i New York faller frontkontraktene på referanseoljen WTI til 78,59 dollar fatet.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren