Gå til sidens hovedinnhold

Klarere skille fra TV 2

Mediehuset Nettavisen heter barnet som nå stables på bena.

Like før jul ble TV 2 Interaktiv delt opp. Nettavisene i selskapet flyttet til Grønland og TV 2.no til Bergen.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Historisk navn
Det nye selskapet som får navnet Mediehuset Nettavisen er flyttet inn i nye lokaler på Grønland i Oslo og i midten av januar vil selskapet også bli etablert. Etter det NA24 Propaganda forstår vil TV 2 eie i overkant av 50 prosent av selskapet, mens A-pressen og Egmont vil dele resten seg mellom.

- Det er to grunner til at vi valgte dette navnet. Ser vi bakover så er navnet Nettavisen et godt og kjent navn. Og ser vi fremover i tid så er det en erkjennelse om at det er Nettavisen som er motoren i mediehuset, sier Gunnar Stavrum som blir sjef for det nye selskapet.

Fra TV 2 Gruppen kommer Nettavisen og Side2 som de to sterkeste merkenavnene. I tillegg kommer NA24, iBergen og iOslo hvor tidligere TV 2 Interaktiv har eierinteresser.

Utover det skal A-pressen bidra med lokale nyheter fra et 50-talls lokalaviser. Fra Egmont er det fortsatt noe uvisst hva som kommer.

- Vi skal få et nært samarbeid med nettavisene til A-pressen, noe som gir oss større oversikt over hele landet, og i tillegg vil deres lesere få bedre nasjonalt overblikk, sier Stavrum.

Mot de unge
Nettavisen jobber med en egen nettavis for ungdom, og her kan Egmont komme tungt inn med merker som Donald, Pondus og Nemi.

Les også: Satser tungt på unge

- Egmont er store mot dette segmentet.

Samtidig, som at Nettavisen blir kjernen i det nye mediehuset, styrker TV 2 sine sider på tv2.no med nyheter og det skal hentes inn flere titalls redaksjonelle medarbeidere. Det betyr at TV 2 på mange måter går i nyhetskonkurranse på nett med sin egen nettavis.

- Nei, for det første skal de forlenge sine tv-produkter på nettet, og for det andre driver de samme nyhetsbilde som andre. Vi skal fortsatt samarbeide sammen. Vi får gode videoinnslag fra dem, og de får tekst fra oss, sier Stavrum og legger til:

- I stedet for å ri to hester samtidig har vi fått en rytter på hver hest.

Mediehuset Nettavisen eier 40 prosent av NA24.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien