Gå til sidens hovedinnhold

Klassisk rock og jødehets

Uriah Heep inviterer til akustisk rockekveld, mens Borat fornærmer alt og alle på kino. Sjekk hva som skjer i helgen.

Ukens store snakkis på kinofronten er utvilsomt filmen «Borat: Cultural Learnings Of America For Make Benefit Glorious Nation Of Kazakhstan», som har premiere i dag. Sacha Cohens komedie om den kasakhstanske journalisten Borat har fått enorm oppmerksomhet før premieren, ikke minst fordi Cohen i filmen lar Borat møte virkelige mennesker i virkelige situasjoner, noe som ikke alltid faller heldig ut for de involverte. Borats konstante jødehets har også fått sterk kritikk fra mange hold, til tross for at komikeren selv er jøde. Se filmen i KP1 på Bergen Kino fra og med i dag.

På musikkfronten blir det både klassisk hardrock og underfundig bergensk rock på Rick’s i helgen. De Musikalske Dvergene er ute med ny samleplate, «Om poteter får du snakke med min far», og markerer begivenheten med konsert både fredag og lørdag kveld.

Gamle helter
Så smeller det skikkelig søndag kveld, med 70-tallsheltene Uriah Heep. Mick Box og Lee Kerslake er tilbake i Bergen, bare fire uker etter at de spilte sammen med Nazareth og light-versjonen av The Animals i Nordhordlandshallen. Bandet er kjent for låter som «Easy Livin’», «Lady In Black» og «Gypsy», og Mick Box har siden sist byttet ut sin kjære Les Paul med akustisk gitar.

Konserten på Rick’s inngår i gruppens «Acoustically Driven-tour», men alt tyder likevel på at det blir bra trøkk fra de gamle heltene. Husk bare en ting: Ikke prøv å filme konserten. Da går vokalist Bernie Shaw bananas.

Djevelsk på Hulen
Trøkk blir det også på Hulen i kveld, når Satyricon drar i gang sitt nye show. Sigurd Wongraven & co er ute med nytt kritikerrost album, «Now, Diabolical», og pleier levere konserter av høy kvalitet. Anbefales!

Har du sansen for god, gammel rock, bør du legge turen innom Madam Felle fredag eller lørdag, og se Bård Ose og The Rolling Clones vrikke seg gjennom «Jumpin’ Jack Flash» og andre Stones-klassikere.

På Kvarteret stiller Julian Berntzen med strykekvartett i kveld, mens Kings Of Convencience litt tidligere på kvelden gjør en av sine sjeldne konserter i Johanneskirken – til inntekt for veterantrikken mellom Møhlenpris og Engen.

Kaifest på Askøy
Lørdag blir det fest på Kleppestø kai, i anledning at Askøybroen blir gratis. Asgeir Borgemoen, Margaret Berger og Christine Gulbrandsen står på scenen, og det hele avsluttes med et heidundrendes fyrverkeri fra den nå nedbetalte broen.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen