Gå til sidens hovedinnhold

Dødslek er ny trend i Øst-Europa

Unge klatrer opp på høye bygninger og konstruksjoner.

Om ungdom i Øst-Europa kjeder seg mer enn norsk ungdom vites ikke, men en ny dødslek i øst der folk klatrer opp høye bygninger uten sikkerhetsutstyr er blitt et populært tidsfordriv. Klatreturene filmes med kamera, og etterpå legges videoen ut på internett. Ifølge danske Ekstra Bladet er den nye leken spesielt populær i Russland og Ukraina, og går ut på å utføre de mest vågale klatreturene som mulig.

Britiske Daily Mail skriver at det finnes rundt 200 mennesker i Moskva som driver med denne litt uvanlige hobbyen. De fleste er studenter, og noen av disser er «organisert» gjennom klatregruppen MADS.

Om noen har mistet livet på de strabiøse klatreturene vites ikke.

Under følger et knippe av våghalsenes videoer.

Russkijøya utenfor Vladivostok har en av verdens lengste kabelbroer. Broen er over tre kilometer lang, og de høyeste pilarene er på 320 meter. Det ser allikevel ikke ut til å skremme disse to gutta:

HTML EMBED

176 meter er høyt, men skal man nå stjernen på toppen av Kotelnicheskaya-bygningen i Moskva, så er den eneste måten å klatre. Det har Artyom Pirniyazov gjort, og utrolig nok har han fått filmet hele turen også. Nevnte vi at han gjør det om vinteren? I Russland?

HTML EMBED

Filmet på taket til en av Moskvas mange leilighetsbygninger, kan vi se en jente balansere med livet som innsats. Prøv å hold fokus på høyden (du vil skjønne hva vi mener straks).

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken