Gå til sidens hovedinnhold

Kleskluss for Haakon

Mens Mette-Marit stadig viser seg i antrekk fra stjernedesignere, følger kronprins Haakon en helt annen linje. Han vil ikke opptre offentlig i designerdresser.

Etter det side2.no erfarer har kronprinsen ved enkelte anledninger vegret seg for å bli avbildet i designerdresser fordi det strider med de uskrevne reglene som gjelder for tronarvinger og regenter.

Han vil ikke at det skal bli oppfattet som han har bindinger til noen spesielle designere, og får sydd sine dresser i Saville Row, Mayfair i London - fyrtårnet innenfor skreddersøm.

Dermed følger han i fotsporene til sin far kong Harald og bestefar Olav som også fikk dressene sine sydd her.

Men når det gjelder hverdagsklær går han i designerklær som resten av familien. En del kjøper han i Oslo, men det meste kjøpes inn på de mange utenlandsreisene kronprinsen har hvert år.

Konstituert informasjonssjef ved Slottet, Sven Gj Gjeruldsen, vil ikke kommentere saken overfor side2.no. Men etter det vi kjenner til har hoffet som regel at de ikke tar imot klær fra selskaper som vil markedsføre seg.

Svenskene kritisert
I Sverige har prinsesse Madeleine blitt kritisert for å ha mottat gratis klær fra svenske luksusbutikker. Butikkene mener det er så god markedsføring at prinsessen bruker klærne deres, at hun får dem gratis når hun er ute på shopping.

Også broren prins Carl Philip, og deres respektive kjærester Jonas Bergström og Emma Pernald er blitt sponset.

Kvinnene liker norsk design
Kronprinsesse Mette-Marit er Norsk Designråds høye beskytter og hun jobber for å fremme bruk av norsk design hjemme og ute. Dette kommer også til uttrykk når hun velger antrekk til offentlige presentasjoner.

Ved mange anledniger har hun valgt å bruke norske designere. Også dronning Sonja og prinsesse Martha Louise benytter seg ofte av norske profilerte designere i offentlige sammenhenger.

Reklame

I dag: Knalltilbud på populære turbukser

Kommentarer til denne saken