KAN DU TRAFIKKREGLENE?10 raske spørsmål

Jeremy Clarkson og resten av gjengen i Top Gear er kjent for å ha ville ideer. En av de villeste kan du se på NRK3 mandag 24. november.

Se video av testkjøringen her

Da skal nemlig Clarkson kjøre om kapp med en hundeslede til Nordpolen – eller den magnetiske nordpol, for å være helt nøyaktig.

Den magnetiske polen er ikke det samme som hva folk flest forbinder med Nordpolen, men også dette punktet (som magnetkompass peker mot) ligger langt ute i ishavet nord for Canada – og er et sted det virker helt utenkelig å kjøre til med bil.

Sjekk det siste på Klikk.no/motor

Men Top Gear fikk det islandske selskapet Arctic Trucks til å rigge en Toyota Hilux etter alle kunstens regler, og dermed var det klart for en av historiens villeste bilturer.

Bilen er i Norge

Arctic Trucks har også en avdeling i Norge, og forløperen til Klikks motorredaksjon var faktisk blant de aller første i Norge som fikk en bil ombygd av dette selskapet.

Dette var sent på 90-tallet, og lenge før andre kopierte konseptet.

Et helt annerledes OL – se Top Gears vinterleker her.

Nå har vi kjørt en ombygd Toyota pickup igjen, og denne gangen var det akkurat den bilen Jeremy Clarkson rattet til den magnetiske nordpol (hvis han kom frem, da).

Den høyrestyrte bilen er i Norge i disse dager for å promotere Top Gear-programmet. Sven Runar Nilsen fra Arctic Trucks vil ikke røpe hvordan det gikk for Clarkson.

Sikkerhet er et kriterium i alle våre biltester.

– Følg med på TV, det blir spennende, er alt han vil si.

Ustoppelig

Vi prøvekjørte bilen i et nedlagt grustak ved Svarstad nord for Larvik, og det er imponerende å erfare hva en slik bil er kapabel til.

Vi kjørte gjennom små elver, opp ekstremt bratte bakker, mellom busker – og det virket som det ikke fantes et hinder som kunne stoppe denne bilen.

Ganske imponerende med tanke på at motoren er en standard 3,0-liters diesel med litt over 170 hestekrefter, og at også girkassen er standard.

Når Arctic Trucks bygger om disse bilene, ligger snittprisen på rundt 150 000 kroner, men det var lagt noen ekstra kroner ned i bilen som Jeremy Clarkson brukte i Nordishavet.

Les også:

På MC-tur i Hedalen

Seilas for tøffinger

En annen ekspedisjon til nordpolen

Les også: Alle Klikk.nos biltester

Det siste fra Nettavisen Motor:

- Flere bør fratas lappen

- Slipp fartsbot i snøvær

- Dette vraket ble en gullgruve

Mer om bil, MC og trafikk finner du i Nettavisen Motor