Gå til sidens hovedinnhold

Klikk-samarbeid med Dagbladet

Nå vil du finne Klikk.no-saker både på Dagbladet og Nettavisen.

I lengre tid har Hjemmet Mortensens nettsatsing Klikk hatt et samarbeid med Nettavisen, ved at utvalgte saker eksponeres på Nettavisen.

Nå har Klikk også inngått en samarbeidsavtale med Dagbladet.

«Fra og med i dag vil du finne utvalgte Klikk-saker også på dagbladet.no. Sakene blir presentert i en boks på forsiden som er merket «Dagbladet.no Tema»», skriver Klikks Svein-Erik Hole på egne sider.

Hole forklarer at den tradisjonelle partnermodellen i norske nettmedier er at samarbeidende nettsteder genererer trafikk til hverandre og derigjennom øker sitt varelager. Sammen med dagbladet.no tester klikk.no imidlertid ut en annen forretningsmodell. Klikk vil supplere dagbladet.nos forbrukerseksjon med et utvalg saker. Deretter deler de to aktørene annonseinntektene på disse nye flatene hos Dagbladet. I tillegg lenker dagbladet.no tilbake til andre Klikk-sake. Erfaringmessig vil i underkant av fem prosent av dem som leser sakene hos dagbladet.no gå videre til Klikk, melder han.

Dagbladet.no er landets nest største medienettsted, med rundt 23 millioner forsidevisninger ukentlig. Til sammenligning ligger hele Klikk på 11 millioner visninger i uka. Etter et drøyt års levetid har Klikk stabilisert seg rett under 600.000 unike brukere i uken.

Reklame

Pondus-salg: Nå gjør du superkupp

Kommentarer til denne saken